Informatii

Aradenii se simt abandonati de autoritati in lupta cu canicula

21.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Temperaturile extrem de ridicate rămân în continuare cel mai de actualitate subiect în rândul românilor. Din nefericire, meteorologii anunţă în continuare călduri la fel de puternice şi temperaturi care vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră. Astfel, întrebarea pe care le-am adresat-o arădenilor în sondajul nostru de astăzi a fost următoarea: „Sunteţi mulţumiţi de modul în care intervin autorităţile în ajutorul arădenilor pe perioada caniculei?”

Florica Rus, profesor: „Eu evit pe cât posibil să mai ies din casă în aceste zile. Nu cred că aş rezista să mă plimb prea mult prin soare. Este criminal…De aceea nu pot să vă spun dacă am văzut, care sunt măsurile luate de aleşi în privinţa asta. Poate pentru că nici nu există!”
Doru Popa, contabil: „Nu prea am observat ce măsuri au luat autorităţile. La fel ca şi iarna, aceeaşi scuză doar că de această data ea este următoarea: canicula ne-a luat prin surprindere…”
F.E., pensionară: „Eu nu am văzut decât un singur cort de unde se poate consuma apă proaspătă, adică pe platoul Palatului Administrativ. Este foarte puţin, părerea mea. Nu ştiu, ar trebui să se mai instaleze ţâşnitori cu apă în fiecare staţie de tramvai, mai multe bănci pe sub copaci, unde este cât de cât umbră, şi nu în ultimul rând mult mai multe corturi de unde vârstnicii mai pot primi câte un calciu, pe lângă apă.”
Anonim: „Nu ştiu ce să vă spun, eu nu am observat nimic. Nu cred că sunt suficiente doar trei corturi în care oamenii pot bea apă. E prea puţin pentru un oraş atât de mare ca şi Aradul. Ar trebuie să se mai ia şi alte măsuri…să ajute bătrânii mai ales.”
Trif Cristian, instalator: „Am văzut ceva corturi prin Arad. Am înţeles că se dă apă în ele. Oricum e groaznică căldura aceasta, până ne obişnuim mai ales…Tot în aceste corturi ar trebui să mai existe şi asistente medicale care să acorde primul ajutor bătrânilor în special, şi altor persoane bineînţeles, care pot fi afectate de caniculă. Oricât de sănătos ai fi, tot îţi vine rău de la aşa temperaturi.”
Mariana Morgocea, operator: „Nimeni nu face nimic. Eu una nu am văzut să se fi luat vreo măsură. Pe nimeni nu-i interesează. O să murim de cald cât de curând…”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro