Informatii

?Comerciant? de ocazie

27.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În data de 23.07. a.c., în jurul orelor 14.00, o patrulă mobilă auto din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în timp ce executa serviciul de menţinere a ordinii publice în zona centrală a municipiului Arad, s-a sesizat din oficiu despre faptul că o persoană de sex masculin oferea spre vânzare produse electronice contrafăcute.
Jandarmii l-au depistat şi identificat pe C. Gafiu, de 21 ani, cu domiciliul în sat Bărbuleşti, jud. Ialomiţa, care aflându-se în Piaţa Mihai Viteazul, oferea spre vânzare trecătorilor o cameră video digitală, pretinzând că este un produs performant, de marcă,  pe care cerea un preţ mic, respectiv 300 euro, motivând că vrea să o vândă pentru a se putea întoarce cât mai repede acasă. Acesta a recunoscut, ulterior, că a cumpărat camera video de la un depozit en-gros de lângă Bucereşti, la preţul de 230 lei, aceasta fiind contrafăcută.
Camera video şi accesoriile acesteia au fost ridicate în vederea confiscării. Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la înşelăciune”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, raportat la art. 21, Cod Penal. Actele premergătoare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.
Atragem atenţia amatorilor de chilipiruri să nu dea curs ofertelor tentante ale unor aşa-zişi comercianţi ambulanţi, în special celor care oferă spre vânzare produse electronice, care, sub diverse motive, cer un preţ mult sub cel al magazinelor de profil, însă nu oferă acte de provenienţă şi certificate de garanţie produselor vândute, acestea dovedindu-se a fi imitaţii ale unor mărci de prestigiu şi care se defectează în scurt timp.
Pentru sesizări, cetăţenii pot apela non-stop numerele de telefon 956 - al Jandarmeriei sau 112 - numărul unic în caz de urgenţe.   

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro