Informatii

PNTCD cere anchetarea afacerii Rosia Montana

27.07.2007 ⋅ 0 comentarii

PNŢCD consideră că suspendarea certificatului de urbanism eliberat de Consiliul Judeţean Alba companiei Roşia Montana Gold Corporation de către Tribunalul Cluj indică existenţa unor grave fapte de corupţie în afacerea Roşia Montana.
Aurelian Pavelescu, prim-vicepreşedinte PNŢCD, a declarat că afacerea Roşia Montană este o dovadă în plus că fenomenul corupţiei este generalizat la nivelul administraţiilor publice locale cu consecinţe nefaste împotriva protecţiei mediului şi interesului public. „Suspendarea certificatului de urbanism a fost posibilă după mulţi ani de proteste, contestări şi dezvăluiri care, nu au avut efect pozitiv până în prezent şi este un argument în plus că reţeaua corupţiei a atins zonele cele mai înalte din mediile politice, judiciare şi ale serviciilor secrete de la Bucureşti, care ar fi putut stopa încă de multă vreme această afacere”.
PNŢCD solicită Procurorului General demararea unei anchete penale în această chestiune, care să clarifice relaţiile Gold Corporation cu oameni politici sau instituţii, precum şi modul prin care s-a obţinut certificatul suspendat de justiţie. De asemenea, PNŢCD solicită verificarea clauzelor contractuale, existând suspiciunea că acestea sunt în dezavantajul statului român.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro