Informatii

Oamenii de la IAS Aradul Nou merita sa traiasca civilizat

27.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În continuarea campaniei lansate de Partidul Conservator, în această săptămână, reprezentanţii acestui partid s-au întâlnit cu cetăţenii de la IAS Aradul-Nou. Acolo trăiesc, în condiţii grele, 78 de familii, aproximativ 340 de persoane.
Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Conservator, Gheorghe Ghilinţă, a fost impresionat de situaţia locuitorilor de la IAS Mureşul. „Este cutremurător şi revoltător să constaţi cât de rău se trăieşte în unele zone ale municipiului, cât de proaste sunt condiţiile cu care sunt răsplătiţi unii contribuabili la bugetul local. Ca şi în cazul cetăţenilor de pe Calea Bodrogului, a căror situaţie v-am prezentat-o anterior, cei care trăiesc la IAS Mureşul, în Aradul Nou, sunt practic abandonaţi de autorităţi“, a explicat preşedintele organizaţiei municipale, Gheorghe Ghilinţă.
Acesta a făcut şi o trecere în revistă a problemelor menţionate de locuitorii din zonă. Astfel aceştia s-au plâns de lipsa iluminatului public, a unei grădiniţe şi a unei şcoli, copiii fiind nevoiţi să meargă circa 3 kilometri până la cea mai apropiată unitate de învăţământ. Locuitorii din zonă au mei reclamat şi lipsa de asistenţă medicală, faptul că nu au poştaş sau un telefon public.
„Am constatat că multe dintre aceste probleme pleacă de la lipsa investiţiilor în infrastructură. Credem că şi aceşti oameni, chiar dacă nu sunt foarte mulţi votanţi, merită să fie scoşi din izolare, dacă Primăria şi CLM tot contractează credit după credit pentru refacerea drumurilor. Apoi, sunt lucruri care se pot rezolva repede, cu puţină implicare. Este cazul problemei staţiei de autobus. Şi copiii din această zonă trebuie să aibă acces la educaţie şi la îngrijire medicală. Este important ca şi aceste aproape 80 de familii să fie considerate cu rang egal cu cele din alte zone, să simtă că trăiesc într-un oraş civilizat” a mai spus Gheorghe Ghilinţă.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro