Informatii

Ferme pilot cu ajutor austriac

30.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În cadrul unui proiect mai amplu de colaborare existent între Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Arad şi reprezentanţi ai Camerelor Agricole din Austria, săptămâna aceasta, trei consultanţi austrieci s-au aflat la Arad.
Aceştia au pus bazele unei proiect care vizează construirea unor ferme de vaci modulare, în conformitate cu normele europene în vigoare, pentru fermierii arădeni. Mai exact este vorba despre ferme pentru maximum 20 de capete, ferme pentru care beneficiarii nu vor trebui decât să pună la dispoziţie doar materialele de construcţie.
Este de fapt un proiect pilot, menit să ajute tinerii fermieri care doresc să se dezvolte. „Dorim ca prin acest proiect, în colaborare cu OJCA Arad să sprijinim tinerii fermieri care au în prezent 3,4 capete să ajungă în cinci-şapte ani să deţină 10 sau chiar 20 de capete. Nu ne preocupă doar investiţia iniţială ci şi oferirea de consultanţă şi sprijin pentru ca activitatea ulterioară să fie una productivă, rentabilă“, a precizat Dietrich Reitner, coordonatorul proiectului.
În acest sens, partea austriacă va oferi proiectele tehnice pentru ridicarea grajdurilor, dar va organiza şi schimburi de experienţă şi instruiri pentru fermierii arădeni.
Conform celor stabilite cu ocazia vizitei la Arad, în această toamnă prima construcţie de acest gen ar trebui finalizată.
„Cu acest grup de consultanţi austrieci, OJCA Arad are o colaborare mai veche. Am început cu o serie de seminarii în care fermieri austrieci au explicat omologilor lor români cum anume îşi derulează activitatea şi cu sprijinul ministerelor de profil din România şi Austria am demarat un proiect de specializare a consultanţilor în agricultură“, a explicat Ioan Mălăeş, director OJCA Arad.
Acesta s-a arătat optimist şi în ceea ce priveşte reuşita actualului proiect subliniind că informaţiile şi sprijinul de specialitate al austriecilor va fi de mare folos fermierilor arădeni.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro