Informatii

De ce prefera aradenii strandurile din Ungaria?

31.07.2007 ⋅ 0 comentarii

Ştrandul Neptun, considerat până nu demult unul dintre cele mai frumoase locaţii din partea de vest a ţări, şi-a schimbat treptat imaginea (în rău din păcate). Bazinele au rămas aceleaşi de ani de zile, neîncălzite şi nemodernizate, aleile crăpate şi cu denivelări, iar toaletele un adevărat focar de infecţii. Iar în aceste condiţii, ne mai mirăm că în ultima perioadă tot mai mulţi români aleg să parcurgă câteva zeci de kilometri până la vecinii din Ungaria? Ştrandurile de aici sunt luate cu asalt de români, în speţă de arădenii care s-au săturat de condiţiile oferite de ştrandul Neptun. La mare căutare au ajuns să fie ştrandurile din localităţile maghiare Batanya, Mako, Gyula sau Oroshaza. Potrivit turiştilor arădeni, merită să parcurgi maxim 100 de kilometri deoarece condiţiile oferite aici sunt cu totul altele faţă de ceea ce avem parte în oraşul nostru. Bazine cu apă limpede, curată şi călduţă, plaje curate şi spaţii verzi pe care nu ai ocazia să vezi nici măcar o hârtiuţă aruncată, oameni civilizaţi, ordine, disciplină şi comercianţi care te tratează cu respect. Este trist că am ajuns să-i invidiem pe vecinii noştri, dar asta este realitatea. La ştrandul din Oroshaza de pildă, preţurile nu le depăşesc pe cele din ţară, însă condiţiile sunt cu totul deosebite. Bazinele sunt pline în permanenţă, apă curată ca lacrima, duşuri care funcţionează pe baza de senzori, bazine cu apă termală şi programe de hidromasaj, tobogane, jacuzzi, saună, iar lista poate continua…Cam acestea sunt „ingredientele” de bază care îi atrag pe turiştii români. Cât despre preţuri, ştrandul din Oroshaza se poate număra printre cele mai scumpe locaţii din Ungaria. Intrarea este de două feluri: la bazinele cu hidromasaj, tobogane, şi cele cu apă termală, trebuie să scoatem din buzunar 2200 de forinţi, iar la cel de-a doilea compartiment, unde ne bucurăm de jacuzzi în permanenţă şi avem parte de peste şase cămăruţe de saună, plus masaj şi solar, preţul este de 3300 de forinţi.
Ştrandul din Oroshaza este împrejmuit şi de un spaţiu verde primitor, un lac unde hidrobicicletele se plimbă în voie şi foarte multe terase, fast-food-uri, şi magazine de unde îţi pot cumpăra o amintire.
Sâmbătă şi duminică, la ştrandurile din estul Ungariei, te simţi precum în România şi asta deoarece mai mult de jumătate din turiştii prezenţi aici sunt…români, cei mau mulţi fiind arădeni.
Până una alta, se poate observa că tot mai mulţi arădeni au înlocuit repede vestitul ştrand Neptun cu ştrandurile din Ungaria. Atât timp cât frumoasa oază de pe Mureş rămâne la nivelul de acum 20 de ani, categoric că arădenii vor opta pentru ceva mai civilizat, un loc cu adevărat relaxant, curat şi cu preţuri accesibile…lucruri pe care le găsim la vecinii noştri, ungurii. Din păcate, nu şi la noi…

Sursa: Informatia Aradului

Autor: A.M. Stoica ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro