Informatii

?Este dezastru pe soselele din Romania?

31.07.2007 ⋅ 0 comentarii

În ultima perioadă au avut loc numeroase accidente rutiere soldate cu rănirea gravă a mai multor persoane sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, atât în ţară cât şi în Arad. În acest context, iată care a fost întrebarea pe care le-am adresat-o trecătorilor în sondajul nostru de astăzi: „Cât de mare credeţi că este siguranţa circulaţiei şi ce ar trebui făcut pentru a evita pe cât posibil aceste tragedii?”

Ioja Dorin, poliţist: „Şoferii ar trebui să conducă mult mai atent. Sunt unii cu totul inconştienţi, conduc cu viteză mare, se aventurează în curbe deosebit de periculoase şi în depăşiri la fel de riscante. În Arad cel puţin, traficul rutier este la pământ.”
Pop Ioan, pensionar: „Conducătorii auto sunt singurii vinovaţi. Dacă ei ar fi mult mai prudenţi, nu ar mai avea loc atâta accidente. Este dezastru pe şoselele din România, nu se poate aduce în discuţie o siguranţă a circulaţie, nici vorbă.”
Nicolae Iosif, muncitor: „Foarte greu se circulă, atât în ţară, cât şi în Arad. Din păcate, nu eşti în siguranţă nici în postura de şofer, dar nici în cea de pieton. Oricând se poate întâmpla o nenorocire.”
H.I., pensionar: „Şoferii în general, şi mai ales tinerii sunt cei mai vinovaţi de toate aceste accidente. Adolescenţii de bani gata sunt foarte dinamici, vor să iasă în evidenţă, să se afirme, şi cum pot altfel decât cu o maşină super scumpă. Aşa au loc accidentele, din neatenţie. Infernal se conduce în Arad. Mie îmi este uneori frică să ies cu maşina prin oraş la orele de vârf, cu toate că am carnet de câţiva ani.”
Ecaterina, pensionară: „Poliţiştii sunt vinovaţi pentru că dau permis la toţi nenorociţii. Iar mai apoi te miri de ce majoritatea tinerilor se dau cu roţile în sus şi mor de la vârste fragede?”
Oclăcan Nicolae, pensionar: „Neatenţia la volan, asta este singura cauză. Se conduce cu viteză, chiar şi în oraş. Sunt inconştienţi. Nu pot zice că mă simt în siguranţă când ies pe stradă, nici în calitate de piton.”

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Ana-Maria Stoica; Claudia Unta ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro