Informatii

Bani pentru spitalul ginecologic

01.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Consiliului Judeţean Arad subliniază faptul că a fost accentuată suplimentarea sumelor alocate unităţilor medicale din judeţ. Astfel, la Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie a fost aprobată suma de 180 mii lei pentru lucrări de reabilitare şi reparaţii la 3 corpuri de clădire, întrucât starea de degradare a spaţiilor interioare este avansată, ceea ce contravine normelor sanitare în vigoare, lucru constatat în urma controlului igienico – sanitar efectuat în spital. Tot aici s-a mai repartizat şi suma de 50 mii lei pentru înlocuirea cazanului de producere a aburului utilizat la sterilizarea sălilor de operaţii.
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a alocat suma de 437 mii lei din bugetul local. Banii alocaţi vor avea destinaţii precum achiziţionarea de cazane de încalzire a agentului termic şi a apei calde, achiziţionarea unei instalaţii de aer comprimat, a unui aparat de mărunţit deşeuri medicale şi a aunui ascensor pentru transport pe verticală. De asemenea 70 mii lei vor fi repartizaţi pentru reabilitarea secţie ATI (anestezie terapie intensivă) iar 47 mii lei pentru lucrări de amenajare a Unităţii de Primire-Urgenţă.
Către Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş s-a repartizat suma de 50 mii lei, banii fiind destinaţi reparaţiilor interioare, zugrăvelii, tencuielii şi igienizării clădirii. De asemenea la Spitalul de Psihiatrie Mocrea s-a aprobat acolcarea sumei de 35 mii de lei, sumă ce are ca destinaţie achiziţionarea a două plite industriale pentru preparate hrană.
„Cunosc problemele cu care se confruntă spitalele şi  încercăm să investim cât mai mult pentru lucrări de reabilitare a unităţii medicale. Sunt conştient că sănătatea arădenilor depinde în mare măsură de condiţiile în care se realizează actul medical şi doresc să contribuim la creşterea calităţii serviciilor medicale. Banii alocaţi către aceste unităţi medicale răspund listei de priorităţi, listă ce a fost stabilită împreună cu conducerea spitalelor”, a declarat preşedintele CJA, Iosif Matula.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro