Informatii

AFACERI DE SUCCES - Combinatul Agroindustrial din Curtici realizeaza un profit anual de peste un milion de euro

08.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Combinatul Agroindustrial din Curtici, înfiinţat în anul 1990 pe scheletul fostului CAP din localitate, realizează în prezent un profit anual de peste un milion de euro, dovadă că şi agricultura poate fi profitabilă.
Inginerul agronom Dimitrie Muscă, director general şi, totodată, unul dintre principalii acţionari ai Combinatului, a ajuns la Curtici în anul 1987 ca urmare a unor neînţelegeri cu conducerea de atunci a judeţului, care l-a ‘promovat’ preşedinte şi inginer şef la unul dintre cele mai slabe CAP-uri din judeţ, în ideea că poate îşi va ‘frânge gâtul’.
Nu a fost aşa, în scurt timp Muscă reuşind să pună pe picioare CAP-ul, fapt care i-a adus respectul şi aprecierile oamenilor care, după ce şi-au reprimit terenurile agricole confiscate de comunişti, au decis să dea în arendă Combinatului aceste terenuri.
În prezent, Combinatul Agroindustrial lucrează 5.200 de hectare de teren la Curtici, alte 1.800 de hectare în comuna  Olari, deţine o fermă pomicolă de 106 hectare, un sector zootehnic cuprinzând  o fermă cu 800 capete bovine şi tăuraşi, două ferme de porcine, una cu 16.000 de capete şi o alta cu 5.000 de capete, abator propriu şi fabrică de procesare a laptelui, care foloseşte materia primă furnizată de sectorul zootehnic, brutărie şi, nu în ultimul rând, o reţea de 15 magazine proprii, care desface o mare parte din produse. Cifra anuală de afaceri este de 30-35 milioane de lei.
Potrivit lui Dimitrie Muscă, în ciuda faptului că acest an nu a fost unul foarte bun pentru agricultură, Combinatul Agroindustrial a obţinut o recoltă de grâu în medie de 5.600 de kilograme la hectar, în vreme ce la porumb se anticipează o producţie medie de până la 9.000 de kilograme la hectar.
‘Chiar şi în aceste condiţii, Combinatul îşi va respecta contractul de arendă şi va da, şi în acest an, celor ale căror terenuri le deţine în arendă, câte 1.500 de kilograme la hectar, grâu şi porumb, în proporţia pentru care aceştia optează, preconizându-se realizarea unui profit net în acest an de peste un milion de euro’, a precizat Dimitrie Muscă.
Întrebat în ce mod a obţinut toate aceste realizări, Dimitrie Muscă a răspuns: ‘Prin muncă, seriozitate, bani, tehnologii moderne, investiţii oportune şi, nu în ultimul rând, încredere şi respect faţă de colaboratori’.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Inf ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro