Informatii

Centenarul Bisericii Adventiste din Sepreus

12.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Sub genericul „De n-ar fi fost Domnul de partea noastră nu am fi ajuns aici”, generic sugerat de textul biblic din Psalmii 124: 2, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Sepreuş îşi serbează, sâmbătă, 11 august, de la ora 10: 00, în capela de cult, centenarul. Un număr de invitaţi din rândul autorităţilor civile şi religioase şi-au confirmat prezenţa la acest eveniment.
Istoria şi dezvoltarea Bisericii Adventiste din comuna Sepreuş este legată de numele lui Indricău Axente, originar din Socodor, care s-a stabilit în Sepreuş în anul 1907, aducând odată cu el în această comună şi credinţa adventistă.
Un moment interesant în istoria adventismului din Sepreuş se leagă de anul 1982 când, deşi regimul comunist s-a opus, credincioşii au construit în timp record un nou lăcaş de cult. Ridicarea propriuzisă a clădirii a durat 11 zile, timp în care s-a lucrat zi ?i noapte în sensul propriu al cuvântului.
Astăzi, comunitatea adventistă din Sepreuş numără aproximativ 300 de membri botezaţi, cărora li se adaugă copiii şi aparţinătorii.
Informaţii suplimentare despre eveniment şi despre Biserica Adventistă din Sepreuş pot fi obţinute telefonic de la pastorul bisericii din Sepreuş, Marcel Asanache, la numărul 0740116194.
,
Director Departament Comunicare

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Narcis Ardelean ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro