Informatii

In weekend-ul trecut - Cel mai vechi festival de muzica populara din Romania - la Moneasa

14.08.2007 ⋅ 0 comentarii

Sute de arădeni şi nu numai au fost prezenţi la sfârşitul săptămânii trecute la Moneasa, unde timp de două zile, s-a desfăşurat unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzică populară din România, „Festivalului Cântecului şi portului popular”, dar şi un targ al meşterilor populari. Au participat invitaţi din toate zonele ţării, dar mai ales interpreţi de muzică populară. Organizatorii nu au uitat nici de tradiţia românească, aşa că a avut loc şi un târg al portului popular, în cadrul căruia cei prezenţi au putut să privească şi chiar să şi cumpere haine populare. O paradă a portului popular a fost prezentată la şi începerea târgului meşterilor populari. În cadrul târgului, meşteri populari din toate zonele ţării au participat la o expoziţie de ceramică şi produse tradiţionale româneşti.
Evenimentul a contiuat la teatrul de vară din staţiunea Moneasa cu un recital folcloric al mai multor formaţii şi ansambluri din judeţ.
Aflat la ce-a de-a 38-a ediţie, festivalul adună an de an tot mai mulţi particpanţi. În acest an, zeci de interpreţi de muzică populară, din 16 judeţe, au participat la concursul de interpretare.
Organizatorii festivalului, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean precum şi staţiunea şi primăria Moneasa, au înmânat celor mai talentaţi dintre concurenţi premii în valoare de 39.000 de lei. În speţă: câştigătorul marelui premiu a primit 1.200 lei, al premiului I - 900 lei, al premiului II, 700 lei, al premiului III, 500 lei.   S-au mai acordat şi două menţiuni în valoare de câte 300 lei fiecare.
Invitaţi de onoare ai festivalului au fost interpreţii: Andreea Voica, Cristian Pomohaci şi Dumitru Fărcaş, care au încins atmosfera către finalul festivalului.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: N. B. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro