Informatii

Buruienile ? au pus stapanire pe curtile scolilor aradene

15.08.2007 ⋅ 0 comentarii

În acest an, primăria Arad a alocat unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului un buget de investiţii ce depăşeşte 15 milioane de lei, bani care vor  fi folosiţi pentru modernizarea clădirilor în care funcţionează şcoli şi grădiniţe.
În programul de investiţii 2007 al Primăriei Municipiului Arad sunt cuprinse 13 licee, zece şcoli generale şi 15 grădiniţe din toate cartierele municipiului. 
Multe sunt proiecte de amploare, care înseamnă consolidarea sau extinderea imobilelor, dotarea cu noi facilităţi, modernizări şi reparaţii capitale care vor schimba total condiţiile în care învaţă elevii şi preşcolarii arădeni. 
Acum însă, majoritatea şcolilor arădene sunt pustii, în curţile lor mai văzând doar câte o femeie de serviciu care mai curăţă trotuarele de iarba care şi-a făcut loc prin crăpăturile din ciment şi profesorul de serviciu. În rest…pustiu. Terenurile de sport, atât de pline de viaţă şi gălăgia din pauze sunt acum doar amintire.
La Şcoala Generală nr 1 … pustietate. Buruienile au acoperit locul de joacă al copiilor. În rest, gol… O doamnă învăţătoare, venită din concediu, amabilă însă deloc la curent cu investiţiile ce se vor realiza ne-a informat doar că se vor începe „ceva” lucrări la exteriorul clădirilor. Iar investiţia, dacă se va realiza, începând cu 1 septembrie, cum ni s-a spus, e pe deplin justificată în condiţiile în care tencuiala e în mare parte căzută, când gratiile de la ferestre sunt ruginite… Clădirea nu seamănă nici pe departe cu o unitate de învăţământ ci mai degrabă cu nişte locuinţe sărăcăcioase.
Atmosfera era aproape identică şi la Şcoala Generală nr 9, din cartierul Bujac. Buruieni, cât vezi cu ochii, crescută la întâmplare pe alei şi pe terenul de joacă al elevilor. În rest uşile închise, o singură doamnă, credem că femeie de serviciu, ne-a îndrumat amabilă să încercăm să intrăm la birourile de la parter printr-o uşă din spate. Am încercat, însă fără folos, asta pentru că şi uşile din spate erau tot închise, semn că la birouri…bătea vântul.
Aceasta este imaginea surprinsă în majoritatea şcolilor în această perioadă. Optimişti fiind, spunem că situaţia se va schimba de la începutul lunii septembrie, când vor demara lucrările de igienizare a locaţiilor în care copiii vor începe un nou an şcolar.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican, C. Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro