Informatii

Prefectul trage semnale de alarma - Banii alocati pentru scoli nu sunt cheltuiti conform normelor legale

26.09.2007 ⋅ 0 comentarii

În cadrul unei conferinţe de presă, prefectul Gavril Popescu a deschis din nou subiectul investiţiilor efectuate până acum în şcolile din judeţ, din banii alocaţi de guvern, în urma a patru hotărâri aprobate în acest sens. După ce o comisie a Prefecturii a făcut verificări mai ample, trimisul guvernului în teritoriu a venit în faţa presei cu rezultate mai concrete vizavi de modul în care au fost cheltuite aceste fonduri.
Înainte de toate, Gavril Popescu a ţinut să precizeze că în foarte multe localităţi din judeţ au fost cheltuite sume exorbitante, încălcându-se, după părerea sa, normele legale. Mai mult decât atât, la unele şcoli banii alocaţi nici nu au fost încă folosiţi. „Banii alocaţi din primăvară şi până în luna august nu au fost încă cheltuiţi în totalitate. Şi cei mai mulţi dintre cei care au început investiţii cu aceşti bani nu au înţeles să acţioneze corespunzător. Unii n-au înţeles că aceşti bani trebuie cheltuiţi cu folos si mai ales că trebuie să aibă o situaţie clară asupra modului în care au fost cheltuiţi”, a spus prefectul.
Două exemple elocvente date de către Gavril Popescu în acest sens s-au referit la unităţile de învăţământ din localităţile Sântana şi Pecica. „La Şcoala nr. 2 din Sântana au fost construite două corpuri, unul sanitar şi altul pentru încălzirea centrală. Din analizele făcute s-au constatat exagerări în ceea ce priveşte execuţia. Adică suprafaţa construită este mult mai mare decât prevede normativul cerut. Mai mult decât atât, suma cheltuită este de 390 de euro pe metru pătrat. Iar la Pecica, pentru un grup sanitar s-a cheltuit suma de 420 de euro pe metru pătrat. Din păcate eu nu am căderea decât să scot în evidenţă aceste probleme, pentru ca instituţiile abilitate să facă mai departe verificări”, a încheiat prefectul.
Verificările vor continua până la sfârşitul acestui an.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro