Informatii

De la Guvern - Bani pentru lacase de cult si spitale

27.09.2007 ⋅ 0 comentarii

Guvernul României a aprobat în şedinţa de marţi repartizarea către judeţul Arad a  peste 150 de miliarde de lei vechi. Banii au fost alocaţi mai multor primării, ca urmare a lobby-ului făcut de deputatul PNL Titu Gheorghiof la Guvern.
Fondurile, ce ajung până la 500 de milioane de lei vechi pentru fiecare obiectiv în parte, sunt destinate continuării lucrărilor de reabilitare şi consolidare la 13 lăcaşe de cult. Au fost vizate de Guvern localităţile Aldeşti (comuna Bârsa), Gurahonţ, Mădrigeşti (comuna Brazii), Pleşcuţa, Turnu, Şeitin, Cermei, Dezna, Şiria, Sântana, Sebiş, Olari, precum şi mânăstirea Hodoş-Bodrog.
„Banii au fost alocaţi de Guvern pentru ca primăriile solicitante să finalizeze lucrările de la biserici. Este vorba de sume importante de bani, cu care se vor face  modernizări, reparaţii sau extinderi, după caz. După cum se poate observa sunt primării diferite, aflate sub conducerea unor primari de coloratură politică diferită. Banii sunt după nevoia cetăţenilor din acele localităţi, nu după alte interese. Cred că aşa se face politica şi ar fi bine să înţeleagă şi alţii”, a apreciat deputatul PNL Titu Gheorghiof.
Tot în cadrul şedinţei de guvern din această săptămână au mai fost alocate 100 de miliarde de lei vechi spitalului din Ineu. La acest obiectiv, lucrările sunt într-o stare destul de avansată, finalizarea noului spital fiind preconizată pentru începutul anului viitor.
Şi Spitalul Judeţean Arad a primit suma de 20 de miliarde pentru lucrări de reparaţii şi modernizări. „Am primit sesizări atât din partea celor de la Ineu, cât şi din partea celor de la Spitalul Judeţean Arad la dezbaterea pe care am organizat-o înaintea începerii sesiunii parlamentare cu responsabilii din sectorul sanitar. Iată că astfel, împreună, am putut face un lucru important pentru Arad şi pentru arădeni. În perioada următoare, funcţie de proiectele ce îmi vor fi prezentate, voi depune toate eforturile pentru susţinerea financiară a acestora”, a mai declarat deputatul PNL Titu Gheorghiof. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C.A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro