Informatii

La Sepreus, Sarbatoarea multumirii si recunostintei

30.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Biserica Creştina Adventistă De Ziua a Şaptea din Şepreuş, a consacrat ziua de sâmbătă pentru a mulţumi pentru tot ceea ce au primit de la Dumnezeul Slavei. Programul a început cu un Serviciul Special de Binecuvântare a micuţei Pârv Eliza, în vârstă de câteva săptămâni, care a fost consacrată pentru creştere, şi ocrotire Lui Dumnezeu de către părinţii Pârv Ghiţă şi Cristina, prin cuvântul  părinţilor lor şi rugăciunea de consacrare rostită de pastorul Marcel Asanache. În predica rostită cu această ocazie s-a subliniat faptul că Dumnezeul slavei are în vedere în mod special relaţia părinţii-copii fapt pentru care a prevăzut în mod expres în două dintre cele Zece Porunci, a 2-a si a 5-a , şi anume că Cerul poate fi prezent în familie în inimile părinţilor a copiilor.
A urmat  apoi programul special de mulţumire în care au luat cuvântul pentru a exprima prin cuvinte ceea ce au simţit în sufletul lor mai întâi Prezbiteri care slujesc în această Biserică. Fraţii Mihăiţă şi Gheorghe Stana, Sorin Crişan, Cosmin Ban şi prof. unvi. Silviu Sentesi au subliniat că doar, prin lucrarea  providenţială a Lui Dumnezeu, bunul mers al vieţii noastre este posibil. „Domnul are oamenii Săi puşi în slujirea semenilor în toate locurile şi nu numai în Biserică, ei poartă nume diferite cu funcţii diferite, profesori, medici, ingineri, agricultori, muncitori sau pensionari şi toţi suntem fraţi şi avem nevoie de părtăşie unii cu alţii, iar familia este singurul suport viabil pentru susţinerea personală eficientă”, ne-a declarat pastorul Marcel Asanache.
Predica a subliniat că motivele de mulţumire trebuie să scoată în evidenţă factorii pe care Dumnezeu îi pune la dispoziţia fiecărei personae pentru a creşte spiritual pentru Dumnezeu şi anume: Cuvântul scris, Biblia pentru studiul zilnic şi rugăciune, Legea Morală care ne ajută să ne înţelegem starea cu ajutorul Duhului Sfânt,  Biserica - instrumentul care oferă cadrul potrivit pentru salvare şi cel mai important, Isus Hristos, singurul care ne poate oferi mântuirea prin jertfă de sânge şi călăuzire prin exemplu personal şi putere eternă.
Silviu Sentesi s-a referit la creşterea personală în faţa lui Dumnezeu „...până vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare, la înălţimea saturii plinătăţii lui Cristos, ca să nu mai fim copii..Efeseni 4.13
Creşterea este responsabilitatea noastră. Când eram copii, părinţii noştrii erau responsabili pentru  educarea şi creşterea noastră, dar acum respoasabilitatea ne aparţine. Robert Browning scria: „De ce stăm pe pământ dacă nu creştem?” Bună intrebare! Totuşi, puţini dintre noi ne dedicăm acestui proces. Deoarece, pe de o parte nu cunoaştem ţinta dezvoltării noastre personale , adică pe Isus, iar pe de altă parte creşterea înseamnă schimbare, iar majoritatea dintre noi nu ne simţim bine la schimbări.Creşterea înseamnă renunţarea temporară la siguranţă. Înseamnă renunţarea la tiparele familiare, dar  limitate, la lucrurile sigure, dar fără nici o răsplată, la unele valori care sa nu mai fie pe primul loc în schimbul altora perene, la relaţii care şi-au pierdut semnificaţia. Ne temem cel mai mult să păşim înainte, deşi teama noastră ar trebui sa fie exact opusul. Ne putem imagina ceva mai rău decât o viaţă lipsită de creşetere şi de îmbunătăţire, sincer cred că nu ne putem permite acest lux”.
Silviu Sentesi a subliniat: „Să asculte însă şi înteleptul, şi îşi va mări  ştiinţa...” Proverbe 1:5.Este util să ştim câteva lucruri despre creştere: Creşterea nu are loc automat. Eşti tânăr o singura dată, dar poţi fi imatur la nesfârşit.. În fiecare an, homarul este nevoit să-şi lepede cochilia; păcat că nu e la fel şi cu noi! Dacă nu faci din creşterea personală o responsabilitate, ea nu se va produce niciodată. Drumul către lucrurile care merită este mereu ascendent, deci cu cât începi să urci mai devreme, cu atât vei fi mai aproape de scopul stabilit de Dumnezeu”.
Prof. univ. Silviu Sentesi a precizat: „Creşterea de astăzi aduce succesul de maine. Ceea ce semeni astăzi va hotărâ ceea ce vei secera mâine. Oliver Wendell Holmes a spus: „Odată ce o noua idee a fost dezvoltată, mintea omului nu va mai ajunge niciodată la dimensiunea iniţială”. Aşa că, ce faci tu astăzi ca să ai succes mâine? Dacă nu creştem şi nu ne schimbăm în bine nu trăim cu adevărat. Alegerea este însă a ta, dar dacă nu creşti şansa ta este doar să te micşorezi”.
Serviciul divin s-a încheiat printr-o masă de părtăşie la care cei prezenţi au participat cu multă bucurie. 

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro