Informatii

La UTA vremuri tot mai grele

30.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Conferinţă de presă la clubul UTA, marcată de problemele cu care se confruntă clubul la toate nivelurile. Spectrul neprogramării în campionat, restanţe salariale, primele memorii depuse de jucători la comisiile FRF, sute de mii de euro datoraţi cluburilor pentru jucătorii transferaţi în această vară, dar şi un lot practic înjumătăţit de accidentări. Iar adversarii din etapele următoare se numesc CFR Cluj, Unirea Urziceni, Rapid şi Dinamo, plus Pandurii într-un alt derby al suferinţei.
„Nu are rost să ne îmbătăm cu apă de ploaie, întâlnim joi la Cluj o echipă care ne e superioară pe toate planurile. Vom încerca să dăm o replică cât mai bună, în nici un caz nu mergem ca mielul la tăiat. Dar CFR-ul e ca un boxer, lovitura poate să vină de oriunde. Mă bazez pe vreo 15-16 jucători, cu tot cu Bălţoi, revenit după accidentare şi Edson, care în nici un caz nu poate duce nouăzeci de minute. Va reveni Stojanovici, care va fi inclus în lot şi ne vom folosi de el până la sfârşitul campionatului. Din păcate e greu să ţii în priză jucători neplătiţi, de aceea sper că problemele la nivelul celor doi finanţatori se vor rezolva cât mai repede.“ a declarat Marin Barbu, tehnicianul arădenilor.
Prezenţi la întâlnirea cu ziariştii, Marcel Coraş – director sportiv şi Teodor Lupşa – ex-membru în recent dizolvatul comitet director, au prezentat, în câteva cuvinte, un tablou mai mult decât sumbru al situaţiei actuale din clubul alb-roşu.
„Am încercat, după retragerea celor doi finanţatori, să girăm alături de Paul Cazan, problemele curente ale clubului. Pentru deplasarea de la Constanţa am împrumutat bani, asta o să facem şi pentru deplasarea de la Cluj. Dar pentru Urziceni nu mai avem la cine apela. Am întârziat două săptămâni cu plata salariilor, deja câţiva jucători şi-au depus memorii. Avem datorii, reprezentând rate din transferuri, de câteva sute de mii de euro. Dacă nu reuşim să le plătim, nu vom fi programaţi, iar la a doua neprezentare vom contacta primăria pentru a planta pomi pe stadion sau a ridica un nou Kaufland…“ a precizat fostul internaţional.
O transformare în publicitate a sumelor cu care cele două societăţi, Frigotehnica şi PAB România, au creditat UTA, ar însemna plata unui TVA de un milion de euro de către club. Există varianta ruperii ambelor contracte de creditare, sau a cedării de jucători către Nicolae Bara, în contul diferenţei, aceştia urmând să fie vânduţi. Doar în acest caz celălalt acţionar, Sandu Ion, ar relua finanţarea, sprijinit de omul de afaceri bucureştean Ion Pietraru. Asta în condiţiile în care UTA are nevoie, pentru a duce la bun sfârşit acest campionat de aproximativ 3,5 milioane de euro.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: F.C. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro