Informatii

Traditii puse la pamant

31.10.2007 ⋅ 0 comentarii

Valoarea terenurilor a crescut considerabil în ultimii ani, preţul unui metru pătrat de pământ în municipiul Arad crescând şi de cinci ori faţă de preţul practicat în urmă cu trei ani. În condiţiile în care s-a înregistrat această scumpire, inevitabil s-a ajuns şi la apariţia speculei cu terenuri pe de o parte şi pe de altă parte la limitarea tot mai semnificativă a terenurilor de vânzare, mai ales în zonele centrale. În acest context, fapt la care se adaugă şi intenţia de mutare a tuturor fabricilor mari în afara oraşului, conform normelor europene, s-a ajuns şi la vânzarea fostelor fabrici de renume. A început UTA, a continuat IMAR-ul şi apoi, la scurt timp şi fostul Tricoul Roşu. Cumpărătorii nu au cumpărat nici pe departe imobilele pentru a le reamenaja sau a le reda o altă destinaţie, ci pentru a le dărâma, valoros fiind terenul, situat în zone extrem de bine cotate.
Desigur, părerile arădenilor sunt împărţite. Unii sunt încă nostalgici după ceea ce au reprezentat odată aceste fabrici, în timp ce alţii acceptă uşor noutatea şi dorinţa de modernizare, de creare a altceva în Arad. Aşa cum a fost în cazul stadionului Astra, mulţi dintre arădeni au fost împotriva deciziei de demolare a lui, însă în timp investiţiile efectuate aici şi-au demonstrat eficienţa. Iar în cazul tricoului roşu şi al Imar-ului, noutatea va consta în ridicarea unui mall ce se va întinde pe câteva hectare de teren, respectiv a unui posibil cartier de locuinţe.
„Nu ştiu ce să zic. E greu să ne gândim ce şi cum va fi şi daca va fi bine, însă adevărul e că mulţi dintre arădeni, mai ales tinerii, merg în mall-ul din Timişoara. E o modă…Poate va trece sau poate nu, însă ideea e că nu cred să nu fie binevenit. Avem şi noi oameni cu bani în Arad”, susţine Andrei Luca din Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. Mican ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro