Informatii

Pensii marite cu 37,5% de la 1 noiembrie

01.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Pensiile se majorează, începând de joi, 1 noiembrie, cu 37,5%, urmând ca, la 1 ianuarie 2008, să se majoreze cu diferenţa de până la 47%, conform legii iniţiate de PSD şi aprobată în unanimitate în Parlamentul României, a declarat miercuri, la Oradea, preşedintele PSD, Mircea Geoană, sosit în turneu electoral.
‘Este o mare victorie a pensionarilor, o mare victorie a echităţii şi a bunului simţ. Este vorba şi de o solidaritate între generaţii. Mi-ar fi plăcut ca devansarea legii pensiilor să se facă la cuantumul maxim încă de mâine, dar din considerente de calcul bugetar, guvernul a decis să o facă numai cu 37,5 %. La jumătatea lunii noiembrie, pensionarii vor primi pensii mărite cu 37,5%, deci nu 30%, cât se anunţase iniţial’, a precizat Mircea Geoană.
Potrivit liderului PSD, colegii din conducerea PSD au prezentat, miercuri, Guvernului României, petiţia naţională prin care aproape un milion de cetăţeni ai României au semnat o solicitare către guvern pentru devansarea intrării în vigoare a legii PSD de majorare a pensiilor, de la 1 noiembrie.
Semnăturile solicită devansarea intrării în vigoare a legii PSD de majorare a pensiilor cu 1 noiembrie, lucru care se va şi întâmpla, astfel încât începând din 1 noiembrie 2007 pensiile se majorează cu 37,5%, urmând ca la 1 ianuarie 2008 să se majoreze cu diferenţa de până la 47%, conform legii PSD aprobată în unanimitate în Parlamentul României.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, însoţit de liderul TSD Nicolae Bănicioiu, eurodeputatul şi candidatul la acelaşi statut Ioan Mircea Paşcu, numărul 7 pe lista PSD şi Răzvan Bobeanu, secretar general al TSD, au ajuns, marţi seară, la Oradea, în turneu electoral pentru alegerile europarlamentare.
Miercuri dimineaţă, preşedintele PSD s-a aflat la Ceica, pentru discuţii cu electoratul din zonă, după care a participat la o întâlnire cu presa locală. De la orele 12,30, preşedintele PSD şi cei care-l însoţesc participă la o şedinţă a Biroului Executiv Judeţean pentru lansarea ofertei PSD pentru Parlamentul European.
Reprezentanţii PSD au sosit la Oradea de la Cluj-Napoca, iar următoarea oprire  de miercuri este la Arad, apoi joi, la Bucureşti şi vineri, în Timiş.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: informat ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro