Informatii

Pentru persoanele cu handicap - Se elibereaza legitimatiile gratuite pentru transport ?n comun

02.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Începând cu ziua de ieri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului eliberează legitimaţiile pentru transport urban cu mijloace de transport în comun.
Persoanele care pot beneficia de acets gen de legitimaţii sunt persoane cu handicap grav sau accentuat, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap.
Actele necesare sunt Copi BI/CI şi originalul, copie după curatelă şi originalul, poză 2/3 cm, 3 buc, adeverinţă de la primărie pentru asistentul personal cu perioada exactă de angajare, iar pentru persoanele adulte cu handicap auditiv şi mintal accentuat care doresc ca să poată avea însoţitor şi acesta să poată beneficia de gratuitate în prezenţa sa pe mijloacele de transport urban în comun au nevoie de anchetă socială efectuată de primăria de domiciliu.
Legitimaţiile vor fi eliberate de Serviciul de Asistenţă Socială pentru Persoane cu dizabilităţi – drepturi şi facilităţi în zilele de luni, marţi şi joi între orele 8,30 şi 15.00, iar vineri între orele 8.30 şi 13.00.
Persoanele de handicap vizual  şi asistenţii personali ai acestora vor ridica legitimaţiile de la asociaţia nevăzătorilor  Arad, gratuit.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro