Informatii

Parlamentarii aradeni ? la masa CJA

05.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Recent, sala 63 a Consiliului Judeţean Arad a fost gazda unei întâlniri avută de conducerea judeţului cu parlamentarii arădeni. Organizat de preşedintele CJ Arad, Iosif Matula, evenimentul  a avut drept scop analizarea propunerilor de alocaţii bugetare pentru Proiectul de buget pe anul 2008 pentru a fi discutate în cadrul aprobării acesteia de către Parlamentul României.
Au dat curs invitaţiei senatorii Nicolae Ioţcu, Dan Ungureanu, şi deputaţii Constantin Igaş, Lia Ardelean, Gheorghe Chiper şi Kiraly Andras. De asemenea, senatorul Aurel Ardelean a fost reprezentat de şeful său de cabinet.
De asemenea, parlamentarii arădeni prezenţi la eveniment au analizat situaţia fondurilor alocate judeţului Arad în bugetul iniţial şi prin rectificările bugetare ulterioare pentru anul 2007. „Cu toate că la întâlnire nu au dat curs invitaţiei toţi parlamentarii arădeni, consider că discuţiile care au durat mai bine de 2 ore pot fi constructive pentru judeţul nostru. S-a pus problema suplimentării sumelor la capitolele unde judeţul Arad este deficitar. S-a insistat asupra suplimentării sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului. La acest capitol, în propunerea de buget pentru 2008, judeţului Arad i se alocă suma de 34.162 mii lei, în timp ce necesarul este de 80.238 mii lei. De asemenea, este nevoie de suplimentarea sumelor pentru finanţarea cheltuielilor de personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat, pentru drumurile judeţene şi locale cât şi pentru finanţarea unor proiecte şi programe derulate de CJ Arad. Vreau să subliniez faptul că anul 2008 este anul în care întrăm pe lucrări mari, cum este Juliţa – Mădrigeşti, Parcul de Afaceri Pecica precum şi înfiinţarea a trei subunităţi SMURD, şi tocmai de aceea avem nevoie de susţinere financiară. Vreau să mulţumesc tuturor parlamentarilor care au dat curs invitaţiei şi care vor face intervenţii în comisiile parlamentare pentru interesul judeţului”, a declarat Iosif Matula, preşedintele CJ Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro