Informatii

Dan Voiculescu, la lansarea eurocandidatului conservator Lia Ardelean

05.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele Partidului Conservator, prof. Dan Voiculescu, a participat sâmbătă la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean al PC Arad, desfăşurată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. Voiculescu a fost întâmpinat de preşedintele PC Arad, deputatul Lia Ardelean, delegaţia intrând în sala mare a teatrului arădean în acordurile imnului de campanie pentru alegerile europarlamentare, „România hai!”. În discursul său, Lia Ardelean a amintit dificultăţile prin care a trecut filiala Arad, remarcând însă unitatea membrilor PC: „Organizaţia Judeţeană Arad a Partidului Conservator, pe care o conduc de zece ani, s-a remarcat în primul rând prin consecvenţa, perseverenţa şi calitatea membrilor noştri. Am trecut prin bătălii electorale grele, prin încercări de distrugere a partidului, prin trădări şi dezertări, dar am rămas uniţi. Sunt convinsă că nu v-a fost uşor să fiţi alături de mine în aceşti ani, şi vă mulţumesc tuturor pentru loialitatea dumneavoastră”. Deputatul arădean a prezentat, de asemenea, propunerile legislative pe care le-a iniţiat pentru oameni, activitatea sa fiind concentrată îndeosebi pe problemele pensionarilor, agricultorilor, familiilor şi copiilor. „Am iniţiat un număr de 50 de propuneri legislative, nouă dintre fiind în prezent legi, iar alte două s-au materializat prin Ordonanţe de Urgenţă emise de Guvern. Alte 20 de propuneri legislative importante pe care le-am iniţiat sunt încă în dezbateri şi sper ca o bună parte din ele să se transforme cât mai curând în legi. De asemenea, am susţinut alături de colegii mei propunerile legislative de anvergură elaborate de Partidul Conservator, şi anume reducerea TVA la alimentele de bază, neimpozitarea profitului reinvestit şi Programul de solidaritate socială în favoarea pensionarilor cu venituri reduse”, a subliniat Lia Ardelean.
Deputatul PC a reuşit stabilirea salariului mediu în loc de cel minim pe economie la calculul pensiilor pentru pensionarii pentru anii lucraţi până în anul 1963, iar în urma acestei reglementări, începând cu data de 1 iulie 2007, numai în judeţul Arad beneficiază de mărirea pensiilor 40.000 de pensionari. De asemenea, a susţinut şi promovat legea pentru despăgubirea persoanelor care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea de autoturisme Dacia.
Un alt segment al populaţiei spre care liderul PC Arad şi-a îndreptat constant atenţia îl reprezintă ţăranii agricultori. „I-am informat de fiecare dată despre noile reglementări legislative intrate în vigoare după aderarea României la Uniunea Europeană. În plan legislativ, am reuşit promovarea legii pentru limitarea taxelor şi tarifelor aferente elaborării documentaţiilor cadastrale pentru înscrierea în cartea funciară a terenurilor agricole. De asemenea, fapt extrem de important pentru autorităţile locale, dar şi pentru proprietarii de terenuri, am obţinut revenirea integrală la bugetele locale ale autorităţilor administrativ-teritoriale a impozitele şi taxele locale, precum şi amenzile şi penalităţile aferente acestora”, a punctat Lia Ardelean.
În ceea ce priveşte susţinerea familiei, femeilor şi copiilor,  deputatul arădean a iniţiat mai multe propuneri legislative care vizează stimularea tinerelor familii, creşterea demografică şi, implicit, stoparea fenomenului îngrijorător al depopulării: „Am propus creşterea cuantumului alocaţiei pentru copii, majorarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la valoarea a 85% din salariul obţinut de părinte, dar nu mai puţin de 800 de lei, precum şi creşterea cuantumului alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere a familiei monoparentale. De asemenea, am depus la Parlament o propunere legislativă privind prelungirea concediului plătit pentru creşterea copilului cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. Tot pentru femei, am demarat o campanie de strângere de semnături, solicitând un NU hotărât egalizării vârstei de pensionare dintre femei şi bărbaţi”.
 În viitor, Lia Ardelean şi-a propus să ducă la bun sfârşit toate proiectele politice şi sociale pe care le-a început. „Doresc să contribui la îmbunătăţirea traiului de zi cu zi al pensionarilor, susţinerea tinerelor familii, a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a capitalului autohton, ajutorarea bisericilor. Mă voi implica în soluţionarea gravelor deficienţe din agricultură, prin sprijinirea micilor fermieri şi producători agricoli de a accesa fonduri europene. Voi continua să inventariez doleanţele cetăţenilor din judeţul Arad, să îi sprijin pentru a-şi rezolva problemele cu autorităţile statului”, a subliniat deputatul Lia Ardelean, candidat la alegerile europarlamentare.
Preşedintele Dan Voiculescu a remarcat că forţa organizaţiei judeţene Arad a PC stă în puterea de muncă şi dăruirea preşedintelui Lia Ardelean, căruia i-a mulţumit pentru fidelitate în faţa sutelor de oameni prezenţi. Liderul PC a apreciat activitatea parlamentară a deputatului Lia Ardelean, subliniind că mai multe partide au încercat fără succes să o convingă să părăsească partidul.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Lucian Dobrater ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro