Informatii

Vartaci-Aconi Florentin-Livius - Propune organizarea aniversarii Zilei Romaniei in Piata Reconcilierii

06.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Arădeanul Vârtaci-Aconi Florentin-Livius, domiciliat în Arad, propune organizarea aniversării Zilei României, la data de 1 decembrie 2007 în Municipiul Arad în o singură locaţie, în Piaţa Reconcilierii (fosta piaţa pompierilor). Motivele sunt: 
u Procedeul folosit până în prezent, prin depuneri de coroane la diferite obiective, slujbe religioase în cimitire   etc. este incomod şi umbreşte scopul propus, acela de aniversare a Zilei Marii Uniri. Depuneri de coroane şi slujbe de pomenire se pot face cu prilejul Zilei Eroilor sau a celor de comemorare individuală a celor care s-au jertfit pentru Naţiunea Romană şi nu numai. Ziua de 1 decembrie trebuie să constituie un eveniment al tuturor cetăţenilor Municipiului şi Judeţului Arad,prilej de bucurie, spectacole adecvate şi  de ce nu, chiar paradă militară.
u Acest lucru se impune, cu  atât mai mult, după ce România şi reluat locul în cadrul  Marii Familiei a U.E.unde la asemenea evenimente participă împreună toţi cetăţenii indiferent de religie,etnie,culoare, convingeri politice şi religioase.
Piaţa (Parcul Reconcilierii) aparţine tuturor arădenilor, El trebuie să devină locul de întâlnire a tuturor Autorităţilor, din Municipiu şi Judeţ, a tuturor trăitorilor pe aceste meleaguri care doresc cu adevărat o reconciliere.
u Fraţi Germani, Sârbi, Bulgari, Slovaci, Maghiari,Rromi şi alte etnii, cetăţeni Români    trăitori în Municipiul şi Judeţul Arad,
Am deosebita plăcere să vă trimit aci  Propunerea privind o nouă modalitate de sărbătorire  a Zilei de 1 Decembrie.
Propunerea a fost înregistrată şi la Municipiul Arad sub Nr.65216/05.10.2007 precum şi la Consiliul Judeţean Arad  sub Nr.9120/05.10.2007.
În opinia mea,Ziua de 1 decembrie nu este numai Ziua Românilor de naţionalitate română. Ea este Ziua României şi trebuie sărbătorită  împreună de către toţi cetăţenii la un loc indiferent de etnie, convingeri politice, religioase etc.
Consider realizarea acestei propuneri un pas pe drumul greu al integrării noastre în Familia U.E, în care abia am intrat.
De acea va rog să acceptaţi această idee, sa faceţi propuneri la factorii de decizie pentru realizarea ei. Nu în ultimul rând, vă invit sa participaţi la marea Sărbătoare a României.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: informat ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro