Informatii

Captura de proportii a Garzii Financiare Arad

08.11.2007 ⋅ 0 comentarii

În urma unei informaţii primite de către conducerea Gărzii Financiare Arad în cursul zilei de marţi, privind un transport ilegal de alcool, ce ar urma să tranziteze judeţul nostru, aceştia au decis derularea unei operaţiuni de interceptare a acestuia.
„Informaţia primită se referea la un microbuz marca Peugeot Boxer, înmatriculat în România,care urma să traverseze  judeţul nostru, dinspre Oradea către Timişoara, plin cu alcool în vrac, fără documentele de provenienţă necesare. Am încercat să îl oprim pe raza judeţului, dar din cauza faptului că am primit informaţia destul de târziu, microbuzul trecuse deja în judeţul Timiş“, ne-a declarat comisarul şef al Gărzii Financiare Arad, Sorin Cirţi.
Cu toate că competenţa teritorială a gărzii din Arad a fost astfel depăşită, aceştia au solicitat Comisariatului General al Gărzii Financiare din Bucureşti,  aprobare pentru deplasare pe raza judeţului Timiş
După primirea acceptului, cu  sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, microbuzul a fost oprit  la intrarea în Timişoara. Alături de lucrătorii Serviciului investigaţii Fraude Timişoara s-a trecut la  deschiderea microbuzului, în  interiorul acestuia fiind descoperită  o substanţă cu caracteristici specifice alcoolului etilic.
Maşina a fost transferată la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde s-a trecut la controlul efectiv al încărcăturii şi a documentelor de provenienţă a mărfii.
Şoferul microbuzului, un cetăţean din Satu Mare nu avea nici un fel de acte care să dovedească provenienţa mărfii din maşină. Acesta a declarat că  a fost contactat de către nişte necunoscuţi, la Satu Mare, care i-au propus să facă un transport în Timişoara, contra sumei de cinci milioane lei vechi, urmând ca la destinaţie să fie contactat de alte persoane.
Cantitatea descoperită a fost estimată la 2.000 litri de presupus alcool, mai fiind găsite şi alte bidoane de 20 litri fiecare, în total 38 de litri de ţuică. Oamenii legii au sesizat şi Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor Timiş care a trimis al faţa locului inspectori pentru prelevarea de probe şi trimiterea acestora la laboratorul autorizat.
Şoferul microbuzului s-a ales cu o amendă de un miliard lei vechi, complementar fiind confiscată atât întreaga cantitate de marfă şi recipiente, cât şi mijlocul de transport. Valoarea estimată a alcoolului este de 750 milioane lei vechi, iar valoarea de piaţă a microbuzului (an de fabricaţie 2006) de 20.000 euro.
„Bănuim că alcoolul ar fi fost destinat aprovizionării pieţei negre a băuturilor spirtoase, fiind vorba şi de evaziune fiscală şi eludarea plăţii accizelor şi a celorlalte impozite şi taxe aferente desfăşurării acestei activităţi. Dacă la finalul verificărilor vom constata aspecte de natură infracţională vor fi sesizate şi organele de cercetare penală“, a mai declarat comisarul şef al Gărzii Financiare Arad.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: C. A. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro