Informatii

Problemele farmacistilor ? pe masa de lucru a ministerului sanatatii

20.11.2007 ⋅ 0 comentarii

„Menţinerea plafoanelor la farmacii şi în anul 2008, subiect pe care Colegiul Farmaciştilor din România încearcă să îl readucă în actualitate nu este o noutate. Ministerul Sănătăţii Publice a iniţiat un dialog deschis cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România pe aceasta temă şi este cunoscut punctul nostru de vedere. Prin acest dialog am dorit identificarea unor soluţii în favoarea pacienţilor care să permită un acces rapid şi cât mai larg la medicamentele de care aceştia au nevoie”, comunica ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu.
Mai marii sănătăţii susţin că propunerile pe care Colegiul Farmaciştilor din România le susţine nu se pot realiza în prezent pentru că sistemul informatic şi informaţional la medicii de familie nu este încă pus la punct, iar aceştia nu pot prelua această sarcină. Dar Ministerul Sănătăţii Publice analizează în continuare această perspectivă  în vederea stabilirii unor soluţii care să servească cel mai bine interesul pacienţilor.
În ceea ce priveşte reclamaţia la Comisia Europeană, este dreptul Colegiului Farmaciştilor să acţioneze aşa cum cred de cuviinţă. Dar subliniem faptul că în domeniul farmaceutic nu există o directivă europeană. Fiecare stat are dreptul să îşi stabilească propria politică în acest domeniu.
În aceste condiţii demersul CFR nu va avea nici un efect, şi considerăm că decizia acestuia nu este altceva decât încă o presiune asupra Guvernului României.
Ministerul Sănătăţii Publice susţine în continuarea discuţii şi negocieri şi cu  reprezentanţii farmaciştilor pentru binele pacienţilor din România.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: M. M. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro