Informatii

Agenda parlamentara

20.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Întrebare pentru ministrul Cristian David
Săptămâna trecută senatorul PSD Vasile Dan Ungureanu a adresat o întrebare Ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, întrebare care viza strategia existentă la nivel guvernamental pentru îmbunătăţirea aspectului intrărilor în ţară.
„Este de datoria nostră să aliniem la nişte standarde minime de civilizaţie porţile de intrare în ţară, zonele adiacente vămilor. În acest sens este elocventă situaţia în care se află vama Nădlac din judeţul Arad, unul dintre cele mai tranzitate puncte de intrare în ţară. Imaginea cu care este întâmpinat orice automobilist care intră în România prin acesastă vamă este una absolut dezolantă şi intolerabilă. Şiruri întregi de autotrenuri care aşteaptă intrarea în vamă, ocupând una dintre benzile de circulaţie, lipsa unor dotări minime pentru păstrarea curăţeniei în zonă, mirosurile pestilenţiale şi lipsa iluminatului public, fac din această zonă una demnă de un decor de film de groază”, a arătat senatorul arădean în întrebarea adresată.
Întrebări pe tema necesităţii înfiinţării unei unităţi de intervenţie
O altă întrebarea, de această dată adresată la două ministere, viza înfiinţarea unei unităţi de intervenţie de urgenţă, dat fiind faptul că judeţul Arad este tranzitat de unul dintre cele mai aglomerate drumuri naţionale. „Este vorba de DN 7, zona cuprinsă între Arad şi limita de judeţ (spre Deva) care, de-a lungul vremii, şi-a câştigat un trist renume de drum al morţii. Este inutil să mai pomenesc de numărul mare de accidente grave care se petrec pe acest traseu şi de numărul mare de victime ale acestora. În acest context considerăm a fi extrem de important ca instituţiile abilitate să poată interveni în cel mai scurt timp şi cât mai eficient cu putinţă”, a susţinut Dan Ungureanu în întrebarea adresată Ministerului de Interne şi Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro