Informatii

Leac pentru o viata zbuciumata

21.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Cu ani în urmă, pe mica insulă Tristan da Cunha din Atlanticul de Sud, a erupt un vulcan. Locuitorii nu au vrut să părăsească insula, care era căminul lor, dar autorităţile britanice i-au convins să o facă. Un vas de pasageri i-a adunat de pe insulă şi i-a adus în Anglia, unde aglomeraţia i-a copleşit. Pur şi simplu nu au putut face faţă agitaţiei, zgomotului şi traficului intens al vieţii oraşului şi nici zbuciumului, care părea să nu se mai sfârşească niciodată. Unul dintre oamenii aceia, comentând situaţia de la faţa locului, a spus: „Tot timpul numai bani, bani, bani şi griji, griji, griji”!
Au început să se gândească la mica lor insulă stâncoasă, unde nimeni nu se frământa din cauza impozitelor sau a banilor şi unde nu aveau alcool, nici legi scrise şi nici crime. În cele din urmă, au hotărât că mai degrabă vor face faţă erupţiilor vulcanice decât să trăiască în mijlocul civilizaţiei ameţitoare a Londrei. Aşa că majoritatea celor 198 de foşti locuitori din Tristan da Cunha s-a întors pe insulă – înapoi la izolare, fără autobuze, fără înşelătorii, fără televiziune şi fără restul „cuceririlor” civilizaţiei. Înapoi la cartofi şi peşte, înapoi la pace.
Nu simţiţi uneori aceiaşi nevoie disperată după pace? Pentru că nu avem nici o insulă unde să ne ducem, noi trebuie să rămânem aici, în civilizaţia modernă. Dar există şi aici o cale de a găsi pacea inimii şi a minţii: Isus Hristos are soluţii. Iată ce ne promite pe paginile Sfintei Scripturi: ”Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”  (Ioan 14: 27)
El ne făgăduieşte „pacea Sa” – o pace diferită de cea a lumii, o pace deplină. Putem ajunge la această pace cultivând prezenţa Sa în viaţa noastră, vorbind cu El şi lăsându-L să ne vorbească zi de zi şi clipă de clipă.
Poetul T. S. Eliot comenta: „Unde este cunoştinţa pe care am pierdut-o în informaţii, nenumărate invenţii şi experimente fără sfârşit? Unde este viaţa pe care am pierdut-o trăind? Unde este înţelepciunea pe care am pierdut-o învăţând? Ca să ne păstrăm credincioşi faţă de Domnul Christos, noi trebuie să ne luăm în fiecare zi timp pentru rugăciune. Nu lăsaţi ca zgomotul şi falsele standarde ale acestei lumi să vă distorsioneze imaginea asupra vieţii. Rugăciunea oferă adevărata perspectivă. Rugăciunea ne asigură puterea de care avem nevoie”.
Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni descoperă că înţelepciunea omenească nu este suficientă pentru a le rezolva problemele, şi atunci când vin faţă în faţă cu Isus Christos, ei primesc darul păcii.
Oferta este valabilă şi pentru tine!

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Narcis Ardelean ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro