Informatii

UNIVERS ACADEMIC - Aurel Ardelean ? PRO Universitaria, vol. IV

23.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Apariţia lucrării PRO Universitaria, vol. IV, de Aurel Ardelean, la Editura Gutenberg Univers, Colecţia Excelsior, Arad, 2007, constituie un eveniment editorial cu semnificaţii deosebite, ţinând cont că în această lună se împlinesc 145 de ani de la naşterea lui Vasile Goldiş, corifeu al Marii Uniri din 1918, patronul spiritual al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, care încă din anii 1905-1906 cerea în Parlamentul de la Budapesta înfiinţarea unei universităţii româneşti la Arad.
Cuvântările, discursurile, dialogurile şi aserţiunile susţinute în perioada 2005-2007 de prof.univ.dr. Aurel Ardelean – rectorul fondator al tinerei universităţi arădene, demonstrează faptul că Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad are astăzi dimensiunea europeană gândită de ilustrul înaintaş, impunându-se printr-un remarcabil management academic.
Stilul elevat şi profunzimea ideilor expuse în cuvântările publicate în acest volum, dau măsura unor înfăptuiri de excepţie ce înscriu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în rândul universităţilor de prestigiu din Europa.
Pentru anul universitar 2007-2008, la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, în cadrul celor 9 facultăţi, se organizează 35 de specializări pentru ciclul licenţă, 45 de masterate, iar la Facultatea de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară – se organizează studii doctorale – fapt ce plasează Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în compania selectă a universităţilor de tradiţie din România.
„Funcţiile fundamentale ale Universităţii Mileniului III rămân educaţia şi cercetarea ştiinţifică, iar unitatea de măsură este performanţa academică”,  Prof. univ. dr. Aurel Ardelean.
Ca o caracteristică a omului de ştiinţă, Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, este rigurozitatea; pentru profesor – exigenţa cu sine însuşi, iar ca manager este înzestrat cu o inepuizabilă energie pozitivă ce imprimă acţiunilor sale dinamism în realizarea performanţelor academice, calităţi ce pun în lumină vocaţia unui om-instituţie.
Personalitate complexă – profesor universitar, cercetător ştiinţific şi manager de excepţie, autorul valoroasei lucrări „PRO Universitaria vol. IV” este caracterizat de Prof. univ. dr. Constantin Toma – membru al Academiei Române, în termeni elogioşi: „Distins profesor universitar şi un recunoscut om de ştiinţă, cu o bogată operă botanică, domnul profesor dr. Aurel Ardelean este un mare sprijinitor al societăţilor şi revistelor din domeniul ştiinţelor naturale, o prezenţă activă şi deosebit de benefică la reuniuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale de profil, un neîntrecut organizator al învăţământului universitar românesc”.
Volumul prezentat aici se adresează tuturor cititorilor interesaţi de cunoaşterea dezvoltării instituţionale a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi a prestigiului academic recunoscut.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Vasile Man ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro