Informatii

Bluf electoral

29.11.2007 ⋅ 0 comentarii

Cea mai tare lovitură sub centură, la alegerile europarlamentare, a fost primită de PRM, care nu a reuşit să treacă de pragul electoral de 5%. Lovitura de graţie a venit cu atât mai mult din partea PNG-ului care a reuşit să obţină un scor mai mare. Nici nu este de mirare că PRM s-a clasat sub pragul electoral. Cred că vina o are schimbarea mesajului către români.
Dacă în anul 2000, Corneliu Vadim Tudor s-a remarcat prin atacuri vehemente împotriva corupţiei şi a mafiei din România, acum a uitat de tot, iar campania electorală din judeţe a lăsat de dorit. De asemenea, naţionaliştii români s-au văzut părăsiţi de idolul lor, care ţinea în picioare istoria noastră şi lupta pentru liberate de sub imperiul ungar.
Toate acestea au dus la o îndepărtare a electoratului şi îndreptarea acestuia către PNG, care a avut un mesaj bisericesc şi naţionalist. În Arad nu s-a simţit mai deloc campania PNG-ului, poate şi din cauza faptului că Helmut Duckadam a fost candidat la europarlamentare şi a plecat şi prin alte judeţe. Oricum nu este o scuză.
Surpriza cea mai mare a fost, pentru unii, scorul obţinut de PLD. Spun pentru unii, deoarece personal am fost convins că acest partid va trece cu brio pragul electoral şi chiar să obţină un scor frumos. De fapt, PLD Arad, prin preşedintele Sever Jurcă, a fost printre singurele partide politice care a ştiut să facă o campanie electorală aşa cum scrie la carte: publicitate în presă şi contactul direct cu oamenii.
Şi PSD Arad a reuşit să obţină un scor frumos în condiţiile în care conferinţa judeţeană s-a desfăşurat doar cu câteva săptămâni înainte de începerea campaniei electorale. Florin Remeţan, preşedintele ales cu o majoritate covârşitoare la alegerile judeţene, a ştiut să gestioneze bine campania, iar liderii de la municipiu - Dorel Căprar şi Marian Melinte, au coordonat excelent municipiul.
Liberalii au mers pe întâlnirile cu cetăţenii, iar în ceea ce priveşte PD rezultatul era de aşteptat. Astfel, pentru democraţii arădeni campania pentru europarlamentare a fost mai mult pregătirea alegerilor de anul viitor. Totuşi, sfidarea de care au dat dovadă unii membrii PD faţă de presă lasă de dorit. Şi aici mă refer la câţiva membri de partid care au luat în derâdere influenţa presei locale la europarlamentare. La aceştia le pot spune că niciodată nu e prea târziu. Aviz amatorilor.

Sursa: Informatia Aradului

Autor: Daniel Albu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Informatia Aradului
fashiondays.ro