Politic

Fuziunea PD-PLD, Cinci la sută pierderi colaterale

11.12.2007 ⋅ 0 comentarii

Liberal-democraţii arădeni aşteaptă încă clarificări oficiale de la „centru” pentru a şti exact ce rol şi pondere vor avea în noul Partid Democrat-Liberal. Liderul judeţean Sever Jurcă ne-a declarat ieri: „Încă prea multe nu pot spune deoarece se negociază la Bucureşti. Am înţeles că la nivel judeţean Biroul Executiv va fi format din 29 de persoane”.„Într-adevăr unii au venit nelămuriţi şi porniţi împotriva acestei idei, de fapt aşa cum am fost şi eu la Bucureşti. Le-am adus argumente care i-au convins.

Argumentele decisive au fost cele legate de alegerile locale de anul viitor. La europarlamentare noi am avut de câştigat prin prezenţa în capul listei a lui Theodor Stolojan. Cu toate acestea, în 11 judeţe din ţară nu am reuşit să adunăm cinci procente iar în alte judeţe am avut între cinci şi şase procente. Pentru alegerile locale, pe lângă faptul că în jumătate din judeţele din ţară am avut procente mici, urma să ne batem cu PNL, cu PSD şi cu PD care au structuri, primari şi consilieri peste tot.

Riscam să nu facem pragul de cinci la sută”- a afirmat Sever Jurcă. „Prin protocol, indiferent de procentaj avem dreptul la consilieri”. Despre pericolul pierderii unor membri după unirea cu PD, Sever Jurcă a spus: „Este posibil şi acest lucru. Eu mă aştept la maxim cinci la sută pierderi. Nu este vorba însă de organizaţii întregi, ci este posibil, doar de membri individuali”. În noul partid, PLD va avea o atitudine constructivă.

„Va trebui să susţinem oameni cu cele mai mari şanse de reuşită, indiferent dacă sunt ai noştri sau ai democraţilor”- a spus Jurcă. Despre candidatul pentru Primăria Aradului, Sever Jurcă a fost tranşant: în lipsa altui candidat credibil, dacă actualul primar, Gheorghe Falcă, va decide să candideze, el va fi cel susţinut. „Dacă va candida domnul Falcă, cred că va câştiga din primul tur”- a apreciat Sever Jurcă. Sever Jurcă a explicat cum a reuşit să învingă adversitatea unora dintre liderii organizaţiilor locale prezenţi la Delegaţia Permanentă judeţeană de sâmbătă şi care iniţial au avut rezerve faţă de noul proiect politic care va reuni democraţii cu liberal-democraţii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro