Politic

Dileme de lideri

18.12.2007 ⋅ 0 comentarii

Consiliul de administraţie al CET s-a întrunit, astăzi, într-o şedinţă de la care se aştepta soluţia ieşirii din criză. Criză generată de cele 54 de miliarde de lei (vechi) pe care societatea este obligată, printr-o hotărâre judecătorească executorie, să-i pună la dispoziţia salariaţilor pentru plata unor drepturi salariale, dar pe care CET nu-i are. De aici şi starea de nervi ce domneşte la CET. Pe de-o parte salariaţii îşi vor banii, pe de altă parte sociatatea nu are de unde să-i dea, aşa că a apelat la acţionarul majoritar care este Consiliul local. Care acţionar nu prea este dispus să dea banii, şi aşa au început tot felul de negocieri, unele învăluite în ceaţă, altele nu.

Liderii sindicali, fără a avea mandat pentru asta de la salariaţi, au forţat nota şi s-au oferit să renunţe la cele 54 de miliarde dacă, la schimb, li se satisface dorinţa de a fi înlocuiţi doi membri ai CA. Cam acestea au fost auspiciile sub care a început şedinţa de azi de la care, între noi fie vorba, noi aşteptam şi declaraţia de război, ce urma să marcheze terminarea luptelor de gherilă între sindicat şi administaţie. N-a fost aşa. Nu a fost nici un fel de bătălie, discuţiile au fost paşnice, dar şi fără rezultat. Curios lucru, liderul maxim al sindicaliştilor CET, Traian Deliman, prezent la şedinţă (după ce declarase în presa locală, cu regret, că nu este invitat la şedinţele CA), a tăcut pe tot parcursul şedinţei. La fel a făcut şi celălalt lider, Lebădă, dar asta nu ne mai miră pentru că nu iese el din cuvântul lui Deliman.

Oare au renunţat la lupta pentru obţinerea banilor? Greu de crezut. Ar avea de necazuri cu salariaţii care s-ar simţi înşelaţi. Să fi renunţat la ideea de a schimba componenţa CA? La fel de greu de crezut. Ar avea necazuri cu aceia care, după cum se spune, i-au îndemnat să declanşeze această bătălie pentru CA.

Dar şi mai greu este să ştii că poţi contribui la demolarea financiară a CET, insistând pentru acei bani. Aşadar, de urmărit ce vor face liderii, maximi sau minimi ai sindicatului CET

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Valer Marginean ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro