Informatii

Durere, emoţii şi ?ntrebări fără răspuns, Trei ?nmorm?ntări ?ntr-o singură zi

19.12.2007 ⋅ 0 comentarii

Trei înmormântări într-o singură zi

Ieri, familia îndoliată şi-a luat rămas bun de la Mihai Klimay, alături de  prieteni, cunoştinţe, colegi de lucru, alături de toţi cei care l-au cunoscut şi nu îşi pot imagina cum de tânărul de 22 de ani s-a stins atât de brusc. Înmormântare a avut loc la Cimitirul Eternitatea. Pe buzele tuturor, pe lângă întrebarea „De ce?”, se afla numele Iza, cel al iubitei lui Mihai. Iza încă se află în spital. Starea sa este în continuare gravă, iar şansele sale de supravieţuire sunt minime. Iza are picioarele strivite, splina i-a fost scoasă, ficatul este de asemenea afectat, iar plămânul îi este perforat. Se zbate pe patul de spital, inconştientă şi ţinută în viaţă de aparate, fără să ştie că iubitul ei, cel cu care îşi făcuse planuri mari de viaţă a murit în noaptea fatidică.

La cimitirul din localitatea Şofronea, o altă familie şi-a plâns, tot ieri, dispărutul. Avea doar 31 de ani şi era şoferul taximetrului implicat în accident. O văduvă tânără şi un copilaş orfan de tată nu înţeleg nici acum „de ce?”. Şi, probabil, nu vor înţelege niciodată. La fel, şi corpul tânărului şofer de 26 de ani a fost condus pe ultimul drum ieri, în prezenţa familiei şi a prietenilor. Nimeni nu se gândeşte la faptul că e vinovat de moartea a două persoane, pentru că zace într-un sicriu. Familia este mult prea îndurerară, iar cunoscuţii spun că nu îşi merita soarta.

 

La orele dimineţii de ieri, zeci de şoferi care au trecut pe Calea Victoriei, au ocolit o coroană lăsată în mijlocul străzii. Chiar acolo unde s-a petrecut teribilul accident, acolo unde cei trei tineri şi-au pierdut viaţa. Nimeni nu a îndrăznit, timp de mai bine de patru ore, să mişte coroana. Şoferii încetineau, priveau fără vreun protest. Ştiau cu toţii de ce a fost pusă acolo coroana care, mai târziu a fost mutată pe capota unei maşini parcate în apropiere.

Ancheta continuă

Şeful SPR, subcomisar Adrian Lile, ne-a informat că nu a intrat încă în posesia rezultatelor analizelor de sânge, pentru a se stabili dacă tânărul de 26 de ani, Daniel, cel care a produs tragedia de pe Calea Victoriei, a fost băut sau drogat, aşa cum se zvoneşte prin Arad. „Nici unul nu a avut centură. Nici şoferul taximetrului, nici clienţii şi nici tânărul din Mercedes. Acesta din urmă nu avea cum să ajungă unde a ajuns dacă ar fi purtat centura... Oricum,  am convingerea că centura ar fi salvat vieţi umane. Şoferul de 26 de ani este înregistrat la noi cu două puncte de penalizare”, ne-a declarat şeful SPR.

Mai mult, se pare că înaintea producerii accidentului, cu doar cinci minute, o maşină cu aparat radar a Poliţiei a trecut pe Calea Victoriei. Subcomisarul şef Adrian Lile spune că din înregistrările existente nu reiese că ar fi fost cineva care să facă „piruete”, aşa cum au spus unii taximetrişti imediat după accident.

Şeful SPR Arad, comisar şef Adrian Lile, ne-a infromat că nici nu se pune problema ca altcineva să se fi aflat la volanul autoturismului Mercedes: „Nu sunt adevărate aceste zvonuri. Nu avea cum să fie altcineva la volan, deoarece s-au găsit bucăţi de volan în mâinile şoferului. Acestea sunt doar vorbe.”

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad ne-a informat că starea fetei este în continuare gravă, ţinând cont că are şapte fracturi la nivelul coastelor, care îi afectează puternic plămânii. Din această cauză, tânăra respiră prin intermediul aparatelor. Mai mult, fata este sedată continuu, pentru a nu avea dureri, mai ales că nu este în comă. „Sperăm să o salvăm şi ne bazăm pe faptul că este un organism tânăr. Nu este cazul să o transferăm la alt spital, deoarece o putem trata noi, aici”, ne-a declarat Mirandolina Prişcă, managerul spitalului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Camelia Catean ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro