Informatii

Primăriţe şi viceprimăriţe-gătesc pentru Revelion!

03.01.2008 ⋅ 0 comentarii

Femeile ce deţin funcţii de conducere în cadrul administraţiilor locale din judeţ, fie că sunt primăriţe sau viceprimăriţe – petrec Revelionul din acest an fie în sânul familiei şi al prietenilor, fie în diferite zone pitoreşti ale ţării. În materialul de faţă vă vom prezenta cum petrec unele dintre aceste doamene ale administraţiei din diferite comune ale judeţului Arad  - la cumpăna dintre ani. Letiţia Stoian, primăriţa comunei Semlac va petrece alături de cei dragi, în familie, dar va încerca să ajungă şi la cât mai mulţi dintre locuitori, pentru a le ura tradiţionalul  „La Mulţi Ani”. Despre ceea ce va găti pentru seara de Revelion şi pentru primele zile ale lui 2008, ne înşiră o listă destul de lungă de mâncăruri, de la ciorbe, fripturi până la plăcinte. „ Voi petrece Revelionul acasă, alături de cei apropiaţi, dar voi străbate Semlacul pentru a le ura cele cuvenite locuitorilor comunei. De gătit voi găti ciorbe de burtă şi de perişoare, friptură de porc, muşchiuleţ umplut, raţă umplută, tradiţionelele sărmăluţe, dar şi salate de boeuf, ciuperci sau cu somon. Ca desert voi pune pe masă, plăcintă întinsă ţărănească şi cremeş” – spune Letiţia Stoian. Viceprimăriţa comunei Livada, Dana Miculiţ nu se va afla în localitate în ultima zi a lui 2007, respectiv primele zile ale lui 2008. Aceasta va merge împreună cu familia şi un grup restrâns de prieteni la munte, într-o localitate situată la câţiva kilometri de staţiunea bihoreană Stâna de Vale. De gătit o va face împreună cu prietenii cu care va petrece, dar spune că nu va fi nimic deosebit cu această ocazie în ceea ce priveşte bucatele. „Voi petrece cu familia şi cu câţiva prieteni într-o localitate situată aproape de Stâna de Vale. Nu va fi un grup prea numeros, dar important va fi să ne simţim bine şi să ne relaxăm. Vom găti împreună acolo unde vom sta, dar nu va fi ceva ieşit din comun. Vom prepara mâncăruri tradiţionale româneşti, dar pot să vă spun că nu vor lipsi răciturile, prăjiturile şi torturile de pe masa de Revelion” – povesteşte Dana Miculiţ, viceprimar Livada. Tot o viceprimăriţă, de această dată de la Şofronea – Paraschiva Sandu, va fi alături de familie. Spune că va găti mai puţin de Revelion, întrucât a cam „sărit calul” de Crăciun, aşa că acum o va lăsa mai moale cu masa din ultima zi a anului. „Revelionul mă va găsi acasă împreună cu familia. Nu voi mai pregăti atât de multe feluri de mâncare precum la Crăciun. La mine pe masa de Revelion veţi putea găsi salată de boeuf, friptură de porc, sarmale, dar şi plăcintă întinsă şi tort cu cremă de nucă” – spune Paraschiva Sandu viceprimăriţa comunei Şofronea. O altă femeie ce deţine întâia funcţie în comună şi care a avut amabilitatea de a ne furniza informaţii despre modul în care îşi va petrece Revelionul este primăriţa comunei Şagu, Emilia Brăneţ. Aceasta ne-a declarat că nu va sta acasă la finele acestui an, ci va merge împreună cu familia într-o zonă de munte. „Nu voi fi în Şagu de sărbători, voi merge împreună cu familia într-o staţiune din Munţii Apuseni. Vreau să petrec la cumpăna dintre ani într-un cadru restrâns, alături de membri familiei mele. În ceea ce priveşte gătitul nu voi prepara nimic, acolo unde voi merge avem inclusă mâncarea. Din acest punct de vedere nu am emoţii şi griji” – ne spune Emilia Brăneţ, primar Şagu. Ultima, dar nu cea din urmă, ce a răspuns întrebărilor noastre legate de petrecerea Revelionului şi Anului Nou este viceprimăriţa comunei Moneasa. Pentru cineva care locuieşte într-o zonă atât de frumoasă, la poalele Munţilor Codru-Moma, nici nu mai e necesar să întrebăm dacă rămâne sau nu – acasă cu această ocazie. Doamna Eugenia Heredoa, va petrece alături de o bună prietenă, fostă colegă de facultate, împreună cu care va pune pe masă nu mai puţin de 30 de feluri de mâncare. „Vor fi multe feluri de mâncare aproximativ 30, printre care se vor găsi aperitive,  gustări de la pomana porcului – toate puse pe un platou, friptură din piept de curcan, curcan umplut, friptură de porc, sarmale, clătite cu ciuperci, prăjituri – foietaj ardelenesc – haioş cu magiun de prune ” – spune doamna viceprimar.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro