Aeroportul şi balastierele ?n atenţia consilierilor judeţeni
25.04.2008 ⋅ 0 comentarii
Consilierii judeţeni au realizat un top al preţurilor practicate la apă şi canalizare, au propus o soluţie pentru Aeroportul Arad şi au refuzat să voteze proiectul privind captarea apei.
Restul proiectelor de pe ordinea de zi au fost votate rapid deşi acestea nu erau puţine (30 la număr) şi priveau: rectificări de bugete, închirierea de terenuri în zona liberă Curtici, privatizarea Aeroportului Arad, participarea CJ în calitate de membru al Comitetului de Monitorizare al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria sau majorarea preţului la apă şi canalizare. Proiectul privind privatizarea Aeroportului Arad l-a făcut pe consilierul Attila Duka să afirme: „Dacă s-a luat legătura cu Primăria pentru a-i coopta la cumpărarea celor 33% din acţiunile reevaluate ale aeroportului, trebuie să facem o adresă scrisă către ei pentru a fi prioritari la cumpărarea pachetului deoarece domeniul public are mult de câştigat dacă rămâne la administraţia locală. Pentru că dacă merge la privaţi aceştia ar putea stopa dezvoltarea societăţii, în timp ce dacă ar rămâne în subordinea noastră ne-am putea ocupa de dezvoltarea ei.”
Interese ascunse
Dintre toate proiectele, cel privind captarea apei a ridicat cele mai aprinse discuţii în şedinţa Consiliului Judeţean. Consilierul Attila Duka a cerut încă de la începutul şedinţei scoaterea acestuia de pe ordinea de zi, sau dacă nu, măcar amânarea votării lui deoarece, „dacă noi votăm astăzi acest proiect încălcăm legea pentru că decizia îi aparţine Ministerului Mediului. Ea poate fi atacată în contencios administrativ pentru că CJ nu are competenţă în a restricţiona activitatea balastierelor şi atunci ce am rezolvat? Am nişte informaţii conform cărora în spatele acestui proiect sunt ascunse interese ale unor persoane care au balastiere, că se doreşte ieftinirea terenurilor din zonă, urmând ca după ce balastierele s-au pus în funcţiune să se revină cu un proiect care să ducă la creşterea şocantă a preţului terenurilor.” Şi alţi consilieri au fost de acord cu cele declarate. Atât Iosif Matula, preşedintele CJ cât şi Dana Dănoiu, director al APM, au precizat faptul că prin acest proiect se protejează mediul. „Prin acesta protejăm frontul de captare al apei, iar în absenţa unor reglementări stricte a activităţii balastierelor Aradul s-ar putea trezi pe viitor fără apă potabilă sau cu un preţ mult prea ridicat”, a menţionat Dana Dănoiu, director APM. Astfel că, amânarea propusă a fost votată de către consilierii judeţeni, printre susţinătorii acesteia fiind şi consilierii Gheorghe Sabău şi Caius Parpală.
Sursa: Glasul Aradului
Autor: Corina_Timpa ⋅