Stire

Dacă ar avea bun simţ, Dekany s-ar retrage din politică

26.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Dacă ar fi să luăm de bun CV-ul lui Tiberiu Dekany, între anii 1997 şi 1999 a fost angajat al regretatului Ion Raţiu, fost deputat al PNŢCD, iar între 1997 şi 2000 a fost şeful Biroului Senatorial al unui alt fruntaş ţărănist arădean, Marin Nicolai. Probabil a alergat atât de mult între cele două funcţii acordate de cei doi importanţi oameni politici încât nu a mai avut vreme să înveţe nimic de la ei. Şi-i mare păcat.

Regretatul Ion Raţiu, de exemplu, credem că ar fi roşit de ruşine văzând prestaţia electorală a „pupilului” Dekany.

Cine-l susţine pe Dekany?

Poate veţi crede că dl. Dekany a venit la emisiune însoţit de membrii şi susţinători din PNL. Nici vorbă. În camarila lui Dekany nu-şi mai au loc oameni politici. În schimb, apare „omul de pe elefant”, cel ce-a organizat Eurorevelionul, cel cu care a plecat Dekany în Thailanda imediat după Eurorevelion. Finul Călin Costea a şi stat o vreme pe locul lui Dekany, parcă pentru a-şi exersa viitoarea poziţie din administraţie, în cazul în care Dekany ar ajunge primar. Finul Călin, exponentul unei oligarhii arădene care controlează discotecile (cu tot ce se întâmplă acolo...) şi care susţine financiar un candidat dispus să ofere avantaje acestei oligarhii în plină dezvoltare.

Lipsă de respect Până acum a avut loc doar o singură dezbatere electorală interactivă, vineri seara, pe Info Tv, cu participarea a şase candidaţi. Nu ştim de ce nu şi-au găsit loc şi alţii, cert este că au fost lăsaţi pe dinafară candidaţi care chiar au prezentat câteva idei interesante şi constructive. În schimb au fost aduşi alţii, care nu s-au remarcat decât prin virulenţa înjurăturilor la adresa primarului în exerciţiu.

Să revenim însă la dl. Dekany cel care n-a învăţat de la Ion Raţiu nici măcar că nu se cade să întârzii la o emisiune de felul celei de vineri seara. Este o lipsă crasă de respect atât faţă de organizatori, cât şi faţă de ceilalţi invitaţi. Dar mai ales, este o totală lipsă de respect faţă de telespectatori.

Şi nu a fost singurul derapaj pe care candidatul Dekany l-a făcut vineri seara în peisajul nesimţirii.

De câteva zile, în toate apariţiile sale televizate, dl. Dekany ţine să ne ameninţe că a decis „împreună cu doamna Săftoiu” să transmită prin presă programul său electoral. De spus însă nu ni-l spune (poate se exprimă mai greu). Deci, înţelegem că doamna Săftoiu l-a învăţat să-şi transmită programul doar în presa scrisă.

Oricum, la dezbaterea de vineri seara nu a spus nimic din acest program. Din două, una: ori nu are nicun program, ori a trimis originalul la redacţii înainte de a-şi face copii şi acum nu-l mai ştie... Până una, alta, am înţeles că două ar fi scopurile programatice ale lui Dekany. Unu: să-l terfelească prin orice mijloace pe Gheorghe Falcă. Şi doi, să ajungă în turul doi. Mă rog, treaba lui, dar de ce ne minte pe noi pentru a-şi atinge aceste scopuri?

Casa lui Dekany şi ceasul stricat

M-am trezit într-o dimineaţă cu câteva pliante în care era arătat (cam distorsionat) ceasul primarului, împreună cu preţul unui ceas asemănător şi cu explicaţia că valorează cât o casă.

Dragă domnule Dekany, te rugăm să reţii următoarele: habar nu ai cât costă o casă ori un apartament la bloc!

În timpul emisiunii, primarul i-a oferit ceasul (ăla scump cât o casă).

Spre surprinderea noastră, Dekany evaluatorul nu numai că l-a refuzat, dar l-a aruncat şi mai mult ca sigur l-a stricat! A ratat astfel ocazia să cumpere, cu banii de pe acel ceas!, o casă pentru o familie necăjită. Aşa însă, îi datorează primarului 28.000 de dolari sau un ceas cu această valoare.

Bani are, nu ne facem griji – după cât cheltuie în campania asta ai zice că-i putred de bogat deşi declaraţia lui de avere este goală ca o pagină din programul său.

Minciuna şi afacereza

L-am auzit de mai multe ori în aceeaşi emisiune amintind despre atacurile la care este supus „pe nedrept” în ziarul nostru. Şi l-am mai auzit spunând că „nu are afaceri cu doamna Lizica Mihuţ”.

Dragă domnule Dekany, te rugăm să reţii următoarele: a avea o firmă împreună cu cineva înseamnă că ai afaceri cu respectiva persoană! Dacă nu ne crezi, înscrie-te la cursul de afacereză şi lasă politica pentru alţii, mai cinstiţi şi mai pricepuţi.

Iată încă odată dovada. În facsimil este reprodus un act oficial de la Registrul Comenţului.

Şi vă mai rugăm să reţineţi că nu am intrat în amănuntele altor afaceri

Minciuna şi surioara

Tot în emisiunea de vineri, candidatul Dekany a reluat acuzaţia potrivit căreia primarul şi-ar fi cumpărat în birou mobilă de miliarde de lei sugerând că acesta şi-a cumpărat ilegal mobilierul. Asta a fost sugestia. Vorbele i-au fost însă mincinoase în ultimul hal, negând că sora lui ar fi responsabilă cu achiziţiile în primărie.

Dragă domnule Dekany, te rugăm să reţii următoarele: pe site-ul primăriei, la Serviciul Achiziţii publice şi Administrativ, la poziţia 1 figurează doamna Dekany Edita-Laura, ca Şef de Serviciu. Mai mult, din câte ştim, a şi primit locuinţă de la primărie, dar nu mai insistăm.

De ce îţi renegi familia, domnule Dekany?

Dragă domnule Dekany, te rugăm să reţii următoarele: nu-i frumos să minţi, nu-i frumos să-ţi renegi familia şi nu-i frumos să te înhăitezi cu băieţii răi.

Dacă mai ai un pic de respect pentru acei oameni de seamă lângă care ai lucrat o vreme, retrage-te, domnule

Dekany. Le faci de râs memoria.

Pagină realizată de Mirela Grecu şi A.D. Verescu

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro