Stire

Ieri ?n biserici - Credincioşii au semnat pentru religie

26.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Biserica Ortodoxă Română se implică serios împotriva deciziei guvernanţilor de a scoate disciplina Religie din şcoli. În acest sens, Patriarhia a trimis o îndrumare oficială către toate bisericile pentru a aduna semnături de susţinere a acestei discipline.

Consilierul episcopal, preotul Vasile Pop ne-a declarat: „Sfântul Sinod al Bisericii noastre a dat o dispoziţie prin care să procedăm la strângerea de semnături pentru a nu fi scoasă disciplina Religie din liceu, aşa cum este înaintat spre proiect pentru anul următor. Am trimis formulare la fiecare Biserică, iar cine doreşte să semneze împotriva acestei decizii, este invitat să o facă“.

La Şega II s-au strâns 300 de semnături

Ieri, la Biserica din zona UTA, după săvârşirea Liturghiei, enoriaşii au fost aşteptaţi să îşi manifeste în scris suportul pentru păstrarea religiei în şcoli. De la cele trei puncte de strângere de semnături, s-au adunat aproximativ 300 de semnături. Părintele Zaharia Iova i-a îndemnat pe oameni să susţină acest demers al Patriarhiei, scoaterea religiei din şcoli reprezentând un lucru foarte grav pentru tinerele generaţii care vor veni. „Facem un apel atât la spiritul creştinesc cât şi la cel patriotic. Scoaterea religiei ortodoxe din şcoli este un atac la esenţa neamului românesc. Ortodoxia reprezintă tot ceea ce poporul român are mai sfânt“, a spus părintele Iova. Celălalt preot al Bisericii, Teodor Baba ne-a spus: „Scoaterea religiei din şcoli va duce la lăsarea pe drumuri a atâtor dascăli extraordinari pe care îi are ţara noastră. Sunt profesoare de religie care şi-au dedicat întreaga viaţă formării unor generaţii de excepţie. Nici măcar nu ne dăm seama cât de mult am avea de pierdut de pe urma unei astfel de decizii“. Cei care nu au apucat să semneze încă, sunt aşteptaţi în continuare să o facă la orice biserică din oraşul nostru. 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro