Stire

Sute de hectare de teren - sub ape

26.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Ploile de la sfârşitul săptămânii au afectat serios unele localităţi din judeţ. Bilanţul pagubelor nu este deloc unul scurt: peste 400 de hectare de teren arabil, 80 de hectare de fâneţe, 14 gospodării, 10 fântâni şi  două podeţe inundate.

Comuna Dieci a fost, ca de obicei, cea mai afectată. Locuitorii sunt obişnuiţi deja cu acest fenomen meteorologic şi aşteaptă, rugându-se la Dumnezeu, ca totul să treacă cât mai repede. „Ce să facem dacă aşa ne dă Dumnezeu? Aşteptăm să se tragă apa şi vedem apoi ce mai putem salva. Dar deja de atâţia ani ne-am obişnuit. De fiecare dată când plouă mai tare, ne intră apa în curte. Altă dată şi în casă”, ne spune foarte supărată tanti Ana. De această dată au fost inundate 80 de hectare de teren arabil şi DJ 708 Dieci-Revetiş pe o porţiune de 100 de metri. Nivelul apei a măsurat aproximativ 20 de centimetri.

Locuitorii din satul Roşia Nouă, comuna Petriş, nu au fost foarte afectaţi de data acesta, aici apele au acoperit doar două hectare de teren arabil şi DJ 707. În comuna Pleşcuţa, scurgerile de pe versanţi au afectat trei sate iar la Gura Văii au fost inundate 10 gospodării, 10 fântâni, două podeţe colmatate şi DN 79 a fost acoperit cu apă pe o lungime de aproximativ un kilometru.

Nici locuitorii din Tălagiu nu au scăpat de furia apelor. În sat apa a pătruns în două gospodării, iar mai apoi a inundat drumul comunal DC 25 pe o porţiune de doi kilometri. De asemnea, alte două gospodării au fost afectate în satul Dumbrava. În localitatea Almaş, apele s-au revărsat peste 450 de hectare de teren şi 80 de hectare de fâneţe.

Din fericire însă, nu s-a înregistrat nici o victimă iar Garda de Intervenţie nr. 2 Gurahonţ a venit în sprijinul localnicilor din Gura Văii cu o autospecială şi motopompe pentru a scoate apa din fântânile inundate. Subofiţerii au intervenit pe parcursul a două zile, vineri şi sâmbătă, pentru a curăţa puţurile, de altfel singura sursa de apă din sat.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro