Stire

Acuzat de spargerea serverelor NASA - Victor Faur la o nouă ?nfăţişare

30.05.2008 ⋅ 0 comentarii

O nouă înfăţişare a procesului în care mai multe instituţii americane, printre care şi NASA, îl acuză pe un arădean de spargerea codurilor informatice, a avut loc ieri. Înfăţişarea nu a durat mai mult de 10 minute, iar procesul a fost amânat pentru sfârşitul lunii iunie.

La penultimul proces, reprezentanţii NASA, ai Departamentului Energetic şi Naval, prezenţi atunci la Arad, susţineau că instituţiile pe care le reprezintă, fuseseră păgubite de arădean  cu peste un milion de dolari. Atunci reprezentanţii NASA îi cereau lui Victor Faur 1,5 milioane de dolari, ai Departamentului Energetic 60.000 de dolari, iar al celui Naval 40.000 de dolari.

La aceste cereri, instanţa a considerat că cele trei instituţii americane trebuie să dovedească prin acte pagubele şi valoarea totală a acestora. Ieri însă actele prezentate de procuror nu au putu fi luate în seamă de către judecător pentru că acestea nu erau nici legalizate şi nici măcar traduse în limba română. Acest lucru a dus la o nouă amânare a procesului.

Cazul hackerului arădean a luat amploare în urmă cu un an de zile, când autorităţile americane au anunţat că un concitadin de-al nostru a reuşit să spargă codurile de acces ale celor mai bine păzite servere din lume, compromiţând date extrem de importante.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro