Stire

Sănătate - Diabeticii, fără bani

30.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Cu toate că numărul de diabetici este în ultimii ani în creştere, banii care au fost alocaţi pentru secţia de diabet, au fost returnaţi înapoi la bugetul de stat.

„S-au returnat la bugetul de stat 200 de milioane. Eu consider că diabeticii aveau nevoie de aceşti bani”, a declarat Gabriela Ţârle, directoare ASP Arad.

Aceasta pare să fie una din problemele cu care se confruntă Spitalul Clinic Judeţean Arad, cel puţin în viziunea directorului Autorităţii de Sănătate Publică Arad.

„Managerul este responsabil de neutilizarea şi neurmărirea utilizării acestor bani. În condiţiile în care există referate de necesitate întocmite de şeful judeţean de program, dr. Stamoran Milivoi,  iar din partea mea au fost atenţionări, chiar trei în ultimul trimestru din anul trecut şi verbale zilnic în ultimele săptămâni, nu se poate permite aşa ceva.

Când am încercat să vorbesc cu managerul spitalului, Mirandolina Prişcă, propunerea ei a fost schimbarea coordonatorului de program. Coordonatorul îl stabileşte directorul executiv, adică eu, şi bineînţeles că am verificat, iar coordonatorul avea suficiente referate, dar nu au fost onorate. Deci greşeala nu a  fost a dumnealui. Doamna manager nu s-a preocupat clar nici o clipă de situaţia acestor bani, care dacă nu s-au folosit pentru pacienţi, au fost returnaţi înapoi”, a completat Gabriela Ţârle.

• „Nu am aruncat banii pe fereastră”, susţine Prişcă

Mirandolina Prişcă, managerul Spitalului Clinic Judeţean Arad, are o explicaţie pentru acuzele care îi sunt aduse de către Gabriela Ţârle.

„Toate programele de sănătate sunt coordonate de ASP. Din partea spitalului există un director medical care răspunde, nu eu. De altfel coordonatorul direct este dr. Stamoran, şeful secţiei de diabetici. Banii care s-au primit au fost pentru secţia de diabet, însă nu pentru pacienţi, ci pentru cursuri pentru medicii de familie, care de altfel în alte judeţe a fost organizat de către ASP, la noi în schimb nu, şi o altă parte din bani a fost pentru secretariatul tehnic al secţiei. Noi am mai economisit din bani şi nu i-am folosit pentru alte lucruri de care am considerat că nu aveam nevoie. Oricum cifra pe care o afirmă doamna Ţârle este falsă, pentru că nu s-au returnat 200 de milioane, ci numai 100”, a declarat Mirandolina Prişcă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro