Stire

Asta e adevărata lui echipă - Pistolarul lui Dekany

30.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Pamflet de campanie

 Ne pare rău că se termină campania electorală.

Multe subiecte se vor pierde, pentru că mulţi dintre competitori vor intra în anonimat, iar anonimii devin foarte rar subiecţi de presă.

Unul dintre aceşti viitori anonimi ar putea fi domnul Dekany, care ar mai deveni interesant pentru presă doar odată: când îşi va anunţa retragerea din viaţa publică. În cască ni se şopteşte că nu vom apuca acea zi (fiţi serioşi, zice şoapta, ar însemna să fie simţit). Noi, totuşi, ne-am hotărât să nu riscăm, aşa că vă mai povestim câte ceva despre cei ce visează să conducă Aradul. Astăzi, vom ridica vălul de pe faţa mai puţin văzută a celor pe care se sprijină candidatul Dekany.

Troc mârşav

Ieri, arădenii au putut afla că din echipa lui Dekany fac parte şi persoane cu dizabilităţi.

Aproape că ne-am înduioşat. Aceste persoane cu adevărat merită mai multă atenţie. Doar că, ni se şopteşte iar în cască, asociaţia a venit în echipa lui Dekany, mânată de interesele unui anume individ care nu are, oficial, nicio dizabilitate, şi cu atât mai puţin una neuro-motorie. Poate în altă parte să fie dizabilitatea lui, dar nu mai insistăm că an...toci, pardon, am toci degeaba tastele cu anonimi.

Ar fi cazul, totuşi, să spunem aici că este nedemn să te foloseşti de aceşti oameni năpăstuiţi de soartă pentru a-ţi atinge nişte scopuri mârşave. Şi este nedemn pentru un om politic să accepte un asemenea troc mârşav.

În spatele uşilor păzite

Nu ne-am fi legat de acest episod – din respect pentru acei oameni nevinovaţi – dacă nu ar fi fost vorba despre „echipa lui Dekany”.

Înţelegem că a reuşit să-i manipuleze pe aceşti oameni nevinovaţi şi mai puţin iniţiaţi în dedesubturile vieţii. Dar nici chiar aşa, să încerce să ne manipuleze pe toţi cu un slogan, elegant spus, populist.

Pe timpul zilei, sau de paradă, aceasta ar putea fi într-adevăr echipa lui Dekany. Adevărata lui echipă este însă alta, pentru că alta este lumea lui. O lume a prafului şi dezmăţului, o lume ascunsă după uşi păzite straşnic de bodyguarzi, în spatele cărora se întâmplă grozăvii cu care nu s-ar putea mândri un primar... O lume în care nu pătrund persoane cu dizabilităţi, o lume care îi place atât de mult candidatului Dekany.

Pistolarul

Candidatul Dekany încă visează la ziua în care va fi primar, dar deja este păzit de personal înarmat. De cine se teme, oare, domnul Dekany?

Ştim că în lumea lui roiesc mulţi dubioşi, de care orice om obişnuit s-ar teme – sincer, şi noi ne temem dar noi încă mai avem încredere în Poliţie.

Cu toate astea, tot nu înţelegem de ce are nevoie Dekany de pază înarmată când merge la chefuri. Noi ştiam că, în lumea aia, corb la corb nu-şi scoate ochii. Cu siguranţă însă, Dekany ştie mai multe despre lumea lui, deci ştie el ce ştie de ce şi-a luat pistolar lângă el. Noi nu mai comentăm. Lăsăm imaginile să vorbească. Imagini din care veţi înţelege că în ACEEA echipă a lui Dekany nu a fost inclusă nicio persoană cu dizabilităţi. Mai mult, am vazut şi alte imagini de la „şedinţa cu pistolar”, şi vă asigurăm că persoanele alea nu aveau nicio ...dizabilitate (noi zicem că nici măcar un pic de decenţă nu aveau).

Din respect pentru cititorii noştri nu publicăm acum pozele cu pricina. Nu de alta, dar poate mai ajunge ziar şi la copii...

Oare ştiu cei împinşi în faţă de Dekany, cine face parte din adevărata lui echipă? Noi ne îndoim şi de-aia nu aruncăm pozele. Poate vor dori să le vadă, aşa că le-am pus în arhivă.

Tutorele

Dl. Dekany nu a făcut economie de cuvinte ca să spună că modelul său politic a fost regretatul Ion Raţiu.

Despre mentorul său politic şi nu numai politic, nu prea spune nimic (poate nu-l lasă, ştiut fiind că este cam...aspru la mânie), deşi este un om mare la stat şi mare deputat.

Da, aţi ghicit, este Mihăiţă Calimente, omul care l-a purtat după el pe Dekany prin toate partidele, omul de care ascultă ca de un adevărat tutore.

Văzând poza de mai jos, ne vin in minte tot felul de alte comandamente care i-ar putea lega pe cei doi. Dar, poate o fi fost un sărut părintesc, o îmbrăţişare caldă, ca de la tutore la copilul adoptiv...

Va vota mincinos Dekany?

Nu putem şti rezultatul votului de duminică. Îl putem intui, aşa cum îl intuiesc şi actorii spectacolului electoral.

Nu avem de unde şti, deci, dacă dl. Dekany va ajunge sau nu primar. Putem spune însă, cu suficientă siguranţă, că va ajunge cel puţin consilier municipal. Pentru că, după cum ni s-a şoptit în cască, nu se va retrage, deşi s-a demonstrat că a minţit, în unele cazuri, suficient de grav cât să încappă într-un dosar penal. Cu toate aceste minciuni dovedite, va ajunge în Consiliul local, va vota hotărâri, va decide viitorul Aradului. Tot mincinos va vota, oare, dl. Dekany? Este posibil orice. Deci, este posibil să mai scriem şi noi.

Pagină realizată de Mirela Grecu şi A.D. Verescu

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro