Stire

Ziua Mondială a Protecţiei Mediului, Sărbătorită şi de echipa Carrefour

06.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri a fost sărbătorită de toată lumea  Ziua Mondială a Protecţiei Mediului, iar Carrefour România ne îndeamnă să facem împreună, un gest pentru natură, folosind sacoşele reutilizabile. Începând cu ziua de ieri, acestea se găsesc în toate magazinele Carrefour. În plus, sacoşa Natura, special creată pentru cumpărăturile clienţilor, poate fi schimbată în mod gratuit, atunci când se deteriorează.

Pentru echipa Carrefour, responsabilitatea faţă de mediu, alături de cea socială, reprezintă concepte cheie, toate acţiunile organizate vizând măsuri care să conteze în mediul social, dar şi măsuri care să pună accentul pe respectarea mediului înconjurător.

„Măsurile pentru respectarea mediului sunt urmate şi în organizarea internă, prin sortarea deşeurilor dar şi prin diferite acţiuni concrete. Un exemplu ar fi ofertele de buy-back, care presupun schimbarea unui obiect electrocasnic şi oferirea unei reduceri considerabile la achiziţionarea unuia nou. Obiectele electronice neutilizabile, aduse de clienţii noştri în perioada ofertelor menţionate, precum şi bateriile uzate sunt colectate de o firmă colaboratoare Carrefour. Această acţiune contribuie semnificativ la diminuarea poluării cu diferite materiale destul de greu de reciclat în mod obişnuit”, spune Andreea Mihai, pr Carrefour Arad.

Crearea sacoşelor reutilizabile este un prim pas în lupta împotriva diferitelor forme de poluare, cauzate de pungile de plastic care sunt folosite în număr foarte mare la cumpărături. O pungă de plastic gratuită înseamnă o secundă de fabricaţie, 20 minute de utilizare şi de la 100 la 400 de ani de degradare în natură.

Alăturaţi-vă aşadar echipei Carrefour în lupta pentru un mediu mai curat şi mai sănătos!

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro