Stire

CLM fără certuri şi acuzaţii

06.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Ultima şedinţă a consilierilor vechiului mandat a început cu o mică întârziere şi cu absenţa  celor care nu au dorit să participe la şedinţa festivă. La şedinţă au participat pe lângă consilieri şi invitaţi de onoare          precum arhitecţi şi locuitori ai Cartierului Pârneava. Aceştea din urmă s-au aflat în sală deoarece pe ordinea de zi  au fost câteva proiecte de construire de blocuri, chiar în vecinătatea caselor în care locuiesc.

Două puncte cu contestaţii

După patru ani, de certuri şi contraziceri în rândul consilierilor, şedinţa de ieri a fost una liniştită, doar la două puncte din cele 29 de pe ordinea de zi având loc intervenţii. De asemenea, punctul 23 de pe ordinea de zi, cel privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire bloc S+P+3M+M, strada Oituz nr. 214-216, a fost retras cu o zi înainte. Obiecţii au avut loc la proiectul numărul 12 care se referea tot la construirea de locuinţe într-un cartier de case. Cornel Cionga, reprezentantul celor care locuiesc pe strada Oituz, a adus argumente şi semnături prin care a arătat nemulţumirea locatarilor cu privirea la ridicarea blocului. „Mă gândesc cu groază la faptul că în imediata apropiere a casei mele se va înălţa un bloc. Noi vrem linişte. Nu suntem de acord ca la noi în cartier să apară blocuri”, declară Cornel Cionga. Preşedintele Comisiei de Urbanism, Cziszter Kalman, care a afirmat că proiectul a mai fost odată respins, doar că între timp     s-a mai renunţat la un etaj, îndeplinindu-se condiţiile pentru aprobare.  Consilierul Ovidiu Marian a întrebat secretarul primăriei dacă există vreun termen legal ca aceste proiecte să poată fi respinse. Acesta a declarat că legea este ambiguă  şi este destul de greu de precizat care este situaţia. Nu există termeni legali de respingere. Consilierul, Florin Manta este unul dintre cei care s-au opus acestui proiect şi la şedinţa în care a mai fost supus spre aprobare, acesta declarând: „M-am opus proiectului de la început. Acum s-a redus un etaj. Nimănui nu îi place să se trezească cu un bloc lângă casă.  În viitor vom avea o  hotărâre de consiliu care să reglementeze aceste probleme”. 

„Nu le votăm de plăcere”

Ovidiu Marian  a ţinut să precizeze că aceste proiecte nu sunt votate cu plăcere de unii consilieri. „Nu le votăm cu plăcere, dar legea nu ne permite să votăm împotrivă. Nu putem să ne opunem. Dacă facem acest lucru vom fi daţi în judecată”. La capitolul diverse, primarul Gheorghe Falcă a precizat că toţi consilierii vor primi un raport privind starea de evoluţie a municipiului  pe anul 2007, cu detalii economice, sociale şi de mediu.  Ovidiu Marian a propus ca primarul Gheorghe Falcă să fie mandatat să ia toate măsurile ca cei care au lipit afişe în ultima zi de campanie în numele primăriei pe garajele oamenilor să plătească conform legii pentru fals în acte şi la fiecare şedinţă să le prezinte situaţia. Cei prezenţi au fost de acord cu acestă decizie. Ultima şedinţă a consilierilor municipali s-a încheiat cu un cocktail.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro