Stire

T?rgul meşterilor populari

06.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Mâine se va deschide ce-a de-a şasea ediţie a Târgului meşterilor populari. Organizat de Complexul Muzeal Arad cu sprijinul Consiliului Judeţean târgul va fi găzduit în Piaţa Avram Iancu pe parcursul a două zile, începând cu sâmbătă, ora 9.

Manifestare cu tradiţie – cu un puternic impact asupra publicului arădean şi turiştilor aflaţi în oraş – Târgul meşterilor populari de la Arad atrage şi în acest an un număr mare de invitaţi din diferite zone ale României, reuşind astfel să acopere o varietate de meşteşuguri populare practicate la nivel naţional.

La această ediţie a târgului vor fi prezenţi în jur de 50 de meşteri populari din judeţele Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Argeş, Suceava, Gorj, Vâlcea, Mureş, Dolj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Harghita. Oferta va fi foarte diversificată: de la ceramică provenind din diferite centre de olari din România, la ţesături şi textile, de la măşti populare, la împletituri de nuiele, pictură naivă, icoane pe lemn şi sticlă. Nu vor lipsi nici ouăle încondeiate, lingurile de lemn, instrumentele muzicale, obiectele de podoabă, pălăriile, costumele populare, furcile de lemn.

De remarcat prezenţa la târg, şi în acest an, a micilor meşteri populari de la Şcoala Specială Arad. Expoziţia cu vânzare a tinerilor artişti cuprinde icoane pictate pe sticlă, lucrări realizate pe parcursul anului de către elevi, fapt ce confirmă bunele rezultate ale terapiei prin desen.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro