Stire

Dascălii au pichetat Finanţele Publice

12.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Mai multe cadre didactice care aparţin Sindicatului Democratic din Învăţământ şi-au manifestat intenţia de a boicota încheierea acestui an şcolar cât şi admiterea care urma să se desfăşoare pe sistem computerizat. Motivul nemulţumirii l-a reprezentat faptul că nu şi-au primit banii promişi de către Ministerul Educaţiei, în urma recalculării diferenţelor salariale pe patru ani.

Sindicatul Democratic a dat în judecată Ministerul, iar în urma câştigării procesului, cadrele didactice urmau să primească diferenţa salarială încă de la începutul lunii aprilie.

Din păcate însă banii nu au ajuns nici acum în buzunarele profesorilor. Sătui fiind de amânarea continuă cu care erau amăgiţi, cadrele didactice ale Şcolii Generale nr. 5 din Arad s-au hotărât să boicoteze întreg anul şcolar prin neîncheierea mediilor. Văzând că nici aşa nu le sunt ascultate problemele, profesorii s-au adunat ieri dimineaţă în faţa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad pentru a protesta. „Nu mai răbdăm să fim bătaia de joc a tuturor. Nu vrem altceva decât să ni se ofere drepturile pe care le merităm. Am câştigat prin instanţă şi dorim să se respecte legea“, ne spune Daniela Lazăr, de la Şc. Gen. nr. 5. Pe lângă cele câteva cadre din învăţământ prezente la protest, în aceeaşi situaţie se mai aflau încă cel puţin 400 de persoane.

Situaţia s-a liniştit

În urma protestului, înspre după amiază, după mai multe negocieri între sectorul Buget-Finanţe şi Trezoreria Arad, preşedintele S.D.I Arad, prof. Dănuţ Ienăşescu ne-a declarat că situaţia a intrat pe un făgaş normal. „După mai multe discuţii am înţeles că s-au găsit soluţii pentru ca profesorii să intre în posesia drepturilor care li se cuvin. Mâine aşteptăm să ne intre banii iar în urma rectificării bugetului, aceştia vor beneficia şi de avansurile pentru concediu“, ne declară Dănuţ Ienăşescu.

S.L.I.A acuză

Celălalt sindicat din Arad, Sindicatul Liber, prin vocea preşedintelui, prof. Maria Buruc, a afirmat: „Profesorii care îşi cer drepturile acum au făcut nu demult parte din sindicatul nostru. În urma promisiunilor preşedintelui celuilalt sindicat, că îşi vor primi banii doar dacă vor adera la sindicatul lor, aceştia au plecat dincolo. Noi am depus o plângere în acest sens către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în care am acuzat discriminarea sindicală. Este normal ca fiecare membru din învăţământ să-şi primească banii, indiferent de apartenenţa la sindicat. Pot chiar să nici nu facă parte din vreunul. Sunt drepturi care li se cuvin“, încheie Maria Buruc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro