Stire

Parfum cu rom şi şliţ ascuns ?n turul doi - Alegeri cu mirosuri şi organe la Ineu

13.06.2008 ⋅ 0 comentarii

PAMFLET DE CAMPANIE

În urmă cu câteva zile, presa arădeană anunţa o mare captură de parfumuri contrafăcute, în valoare de vreo două milioane de euro. Nu vrem să ştirbim ceva din gloria poliţiştilor de la Vama  Vărşand, dar tare ne temem că au mai scăpat astfel de transporturi cu parfumuri, după cum veţi vedea mai jos.

Alegeri cu Coco Chanel

Candidatul PNL pentru primăria Ineu, Călin Abrudan (sau Călin Puştiul, cum este cunoscut în oraş), şi-a concentrat o mare parte din energia electorală (şi nu numai energie, după cum am mai scris şi vom mai scrie şi azi) pentru atragerea voturilor romilor ineuani. Nimic rău în asta, veţi spune alături de noi. Numai că, oferta electorală nu a fost doar o nevinovată înşiruire de promisiuni ci, aşa cum a declarat unul dintre membrii comunităţii rome, o vinovată ofertă materială. A fost, cum a afirmat public respectivul rom la dezbaterea de duminică de la Casa de cultură din Ineu, pur şi simplu un troc: vot contra 1,5 milioane lei. Iar verificarea votului a fost asigurată, cum spuneam într-un material din zilele trecute, de membrii PNL din secţiile de votare, care numărau de zor câte ştampile au fost aplicate exact în interiorul pătrăţelului cu săgeată. Ăsta era consemnul. Însă, în timpul campaniei electorale, când ceilalţi candidaţi ofereau oamenilor, inclusiv romilor, pliante cu programul lor electoral, fotografii sau afişe, Călin Puştiul şi oamenii lui le ofereau romilor... parfumuri. Ştiut fiind că s-a pupat cu toţi romii pe care i-a întâlnit, începem să înţelegem mesajul transmis prin flacoanele de parfum: or fi fost scumpe voturile alea, dar miroseau tare urât şi trebuiau parfumate un pic. Putem deci spune că, deşi nu era pe liste, la Ineu a votat şi Coco Chanel. Cu miros puternic ...personalizat.

Alt iz

De ieri, prin Ineu a fost împărţit un pliant nou al aceluiaşi Puşti. Nimic nou ca imagine şi poveste. Tot izvoare termale şi fotbal cu piciorul, adică tot apă de ploaie. Şi totuşi, ceva interesant a apărut: viceprimarul ales de Puştiul Călin. Nu, n-aţi ghicit, nu este niciunul dintre consilierii PNL, niciunul dintre membrii echipei pe care zicea că se sprijină. Este unul dintre adversarii lui din primul tur, actualul viceprimar Leucuţa. Da, acel Leucuţa care în campanie le spunea romilor că la primărie au venit câteva miliarde de lei pentru romi, bani pe care i-a luat primarul Mehelean (aşa-i trebuie şi lui Mehelean dacă l-a ţinut la sân pe şarpe...). Cum or fi primit consilierii liberali această veste, cu iz de trădare, nu ştim. Cu siguranţă însă nu le-a picat bine, mai ales că această „nuntă” cu Luecuţa nu le aduce nici măcar majoritatea simplă în Consiliul local. Ştim însă că un domn, pe nume Nogea, regretă şi acum că s-a alăturat Puştiului care, iată, chiar înainte de al doilea cântat al cocoşului s-a dezis de colegii săi. Domnule Nogea, vă rugăm noi să nu vă supăraţi, că aşa-s copiii, instabili.

Droguri şi ameninţări

Uite că mai găsim ceva interesant în pliantul Puştiului. „În loc să dezbatem pe temele propuse, unul dintre oamenii primarului, funcţionarul public Marius Cosma, m-a întrebat dacă eu consum droguri. Este oare asta o atitudine matură şi demnă?”. Ne-am şters lacrima din colţul ochiului ca să putem răspunde noi: DA! Este cât se poate de matur şi de demn să întrebi dacă cel ce se vrea primar consumă droguri, mai ales după ce i-ai văzut reacţiile de pupilă dilatată. Doar că întrebarea a fost alta, dragă Căline. Înainte de a-l ameninţa, funcţionarul a întreabat public dacă eşti dispus să te supui unui test anti drog. O întrebare demnă şi nevinovată. Uite, dragă Căline, îţi punem şi noi o întrebare, la fel de demnă: cum îţi permiţi să amenninţi pe cineva doar pentru că ţi-a adresat o întrebare? Şi încă una: înţelegem că vrei să fii primar în Ineu, dar cine te crezi tu de-ţi permiţi să-i spui unui ineuan (acelaşi funcţionar) să se mute din Ineu după alegeri? Una demnă de la noi: ne vei ameninţa şi pe noi cu bătăuşii (cum i-ai transmis funcţionarului) sau pe noi ne vei căsăpi direct, fără nici o ameninţare pralabilă?

Să nu te joci cu p...

Multe mame am auzit spunându-le copiilor lor să nu se joace cu puţa. Nu intrăm în amănunte, dar se ştie că asemenea jocuri, dacă sunt dobândite în copilărie duc la un fel de obicei bolnav, despre care este scris şi în Biblie, Onan fiind personajul biblic ce-şi risipea sămânţa. Noi nu zicem că Puştiul Călin ar fi „înrudit” prin obicei cu acest Onan, dar văzându-l în afişele electorale, ne întrebăm ce-o fi cu acea poziţie a mâinilor? Ce mesaj a vrut să transmită ineuanilor? Că are ceva acolo, ceva ce vrea să ascundă cu mâinile împreunate ori a vrut să facă reclamă la ceas? Sau, poate e altceva la mijloc (la mijlocul problemei, nu a şliţului). Poate tocmai se juca cu ...uţa de-a Ineul când a fost surprins de fotograf . Înţelegem că se supără dacă vorbim despre un Ineu fumat sau tras pe nas. Bun, atunci să vorbim despre altceva: oameni buni, nu lasaţi Ineul pe mâna unuia ce se joacă cu ...uţa!

Pre lege călcând

În sâmbăta dinaintea primului tur de scrutin, atunci câd erau interzise prin lege orice manifestări electorale, candidatul Călin Abrudan a avut o ieşire cu puternic iz electoral, cu ocazia unui concert organizat de acoliţii lui. Nevinovat ca un bebeluş (din ăla ce se joacă cu puţa), Călin a luat cuvântul peste DJ şi şi-a prezentat PROJECT-ul: „primarul Mehelean a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru ca acest concert să nu aibă loc”. Cum atacarea contracandidaţilor înseamnă „activitate electorală”, Călin a încălecat legea, dar nimeni nu a avut curajul să-l tragă de urechi. Acum, pentru sâmbăta dinaintea turului doi are pregătit altceva, mult mai ilegal, dacă putem spune aşa. Deja are tipărite câteva mii de fluturaşi pentru angajaţii de la Delphi ce vor fi prezenţi pe stadionul din Ineu, cu ocazia Zilei Delphi, fluturaşi în care, conform „programului” său îl toacă pe contracandidat. Sigur că nu a avut curajul să-şi asume conţinutul flutura şului. Nici un puţoi de pe lumea asta n-ar face-o. El, săracul, nici usturoi n-a mâncat, nici cu ... nu s-a jucat. Doar a profitat... Nu ştim dacă şi pe contracandidatul său, actualul primar Mehelean, îl va da afară din Ineu, ca pe funcţionarul „obraznic”, dar suntem curioşi să aflăm ce reacţie vor avea, de această dată, organele plătite din bani publici ca să asigure respectarea legalităţii. Noi ne-am făcut datoria şi le-am atras atenţia. Poate o va face şi prefectul (nu ştim de ce, dar impresia noastrră este că atenţia prefectului va fi, ca de obicei, în sens invers). Oricum însă, vom fi şi noi prin zonă. Până atunci, vorba flutura şului: Aveţi grijă cu cine votaţi la următorul tur de scrutin!!!!!!

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro