Stire

Seria macabră a ?necurilor continuă - Copilă ?nghiţită de Mureş

26.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri, apele Mureşului şi-au luat din nou tributul. O nouă viaţă a fost înghiţită de râu, o copilă de 14 ani de data aceasta, după ce în ultimele patru zile tot atâtea persoane s-au înecat.

O fetiţă de doar 14 ani din Pecica  a încercat să se răcorească în apele râului. Baia i-a fost fatală, ea nemaireuşind să iasă din Mureş. Martori ai acestui tragic eveniment au fost doi prieteni care au asistat neputincioşi la sfârşitul tinerei. „A intrat în apă, dar eu i-am zis să nu se ducă acolo, că e o groapă. Ea nu m-a ascultat, a zis că nu-i nici un bai, că ştie să înoate. Dintr-o dată am văzut-o că se duce la fund şi striga mereu după ajutor. După aia nu am mai văzut-o, nu a mai ieşit la suprafaţă”, ne spune vizibil marcat un copilaş, martor al tragediei.

Totul s-a petrecut puţin după ora 12.00, dar până când prietenii micuţei au reuşit să anunţe poliţiştii despre trista întâmplare, au trecut peste două ore. „La ora 14.15 am fost sesizaţi că în urmă cu ceva timp o minoră de 14 ani, fiind la scăldat împreună cu prietenii, s-a înecat în râul Mureş, în zona insulei din dreptul Cartierului Cocota, din oraşul Pecica. Ne-am deplasat imediat împreună cu cei de la ISU Arad la locul faptei şi am început căutările. Am fost ajutaţi şi de câţiva localnici, însă, din păcate, nu am reuşit să găsim trupul neînsufleţit al minorei”, ne-a declarat subcomisarul Tudor Crăciun, din cadrul Poliţiei Pecica.

Cu toate că toţi cei prezenţi pe malul râului sperau că fetiţa va ieşi la suprafaţă vie, pompierii le-au spus că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte slabe. Conform subofiţerilor ISU, după opt minute de stat sub apă şansele de supravieţuire sunt aproape nule.

Nimeni nu s-a putut împăca cu acest gând. Atât pompierii cât şi localnicii care aveau bărci au încercat ore în şir să o găsească pe micuţă. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat iar acum familia îndoliată se pregăteşte de înmormântare. Deocamdată, toţi aşteaptă să recupereze trupul micuţei pentru a-i putea oferi o înmormânare creştinească.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro