Stire

PC ?şi invalidează consilierii!

27.06.2008 ⋅ 0 comentarii

Partidul Conservator şi-a invalidat mai mulţi candidaţi de pe lista de consilieri judeţeni. Primul care a suferit această procedură a fost Constantin Chisăliţă, numărul doi pe lista de consilieri judeţeni a partidului, care până ieri a crezut şi s-a bucurat că va ocupa din nou postul de consilier judeţean. Acelaşi tratament l-a   suferit alt fost consilier judeţean, Attila Duka, ajuns de curând la PC, chiar înaintea alegerilor locale. Manevra conservatoare l-a avantajat pe ocupantul locului patru, Teodor Vesa, conservator cu state mai vechi în partid decât Chisăliţă şi Duka.

A fost o măsură statutară

Preşedintele Filialei arădene a Partidului Conservator Arad, Mircea Purcaru, crede că nu s-a întâmplat nimic ieşit din schemele jocului politic. „A fost o materializare a hotărârii Biroului Politic vizând pe cei cu rezultate slabe la alegerile locale. Nu că am fi avut noi nu ştiu ce rezultate, dar pe zone, asta a fost. Domnul Chisăliţă a răspuns de zona Sebiş. Eu personal nu pot să-i reproşez aproape nimic domnului Chisăliţă. Doar neşansa a condus la ceea ce s-a întâmplat. Oamenii pe care dânsul i-a avut în teritoriu nu   s-au mobilizat şi nu au fost materializaţi în voturile aşteptate. Ieri a fost rândul dumnealui, mâine poate veni rândul meu”, a declarat Mircea Purcaru. Despre Attila Duka, al doilea de pe listă care a fost invalidat, a precizat: „Domnul Duka a fost prezent la şedinţă. Biroul executiv nu a fost de acord să-i acorde sprijinul politic pentru funcţia de consilier. A mai făcut nişte greşeli în campanie şi oamenii nu l-au uitat. Din-tr-o sută de oameni nu ştiu dacă se găsesc doi să-i plângă de milă domnului Duka”. Liderul conservator ne-a mai precizat că a fost validată candidatura lui Teodor Vesa, al patrulea pe lista PC.

Constantin Chisăliţă nu  contestă decizia partidului

Cel mai afectat de decizia conducerii judeţene a PC este Constantin Chisăliţă. Acesta a primit cu resemnare creştină deznodământul discuţiilor din Consiliul Judeţean al PC. „Nu ştiu care ar fi problema. M-a sunat domnul Purcaru care mi-a spus că este o dispoziţie de la Bucureşti şi că trebuie să meargă domnul Vesa în Consiliul Judeţean Arad. Dacă aţi gândit voi aşa, am spus, atunci nu am nici o obiecţie. Eu iau totul ca fiind, poate, şi din partea lui Dumnezeu. Eu m-aş fi gândit înaintea unei asemenea decizii, o fi cheltuit omul şi timp şi bani. Dar, cum am spus, accept ce s-a întâmplat, poate aşa a vrut Dumnezeu să fie. Nu voi contesta”, a spus Constantin Chisăliţă.

Attila Duka, deşi ştie, nu ştie

Deşi, după cum a afirmat preşedintele Mircea Purcaru, a participat la şedinţa cu pricina, Attila Duka ne-a declarat că nu ştie de nici o decizie care să îl vizeze. „Eu nu ştiu de chestia asta. Aştept un anunţ în scris, care poate fi şi contestat”, a spus scurt şi concis fostul consilier judeţean Attila Duka. „Până să ajungem noi, acest partid avea doar sigla. Acum i-am ajutat să intre în ambele consilii şi ne dau afară”, a mai spus Duka.

Lia Ardelean salută democraţia de partid

Vicepreşedinta naţională a PC, deputatul Lia Ardelean, nu a fost de faţă la şedinţa Consiliului Judeţean al Partidului Conservator, Filiala Arad. A fost reţinută la Bucureşti de o acţiune extrem de importantă. „Nu am participat la acea şedinţă, aşa că nu mă pot pronunţa asupra motivelor care au generat acele decizii. S-a adoptat o decizie cu votul majorităţii, care trebuie respectată de toţi. Este o dovadă clară a existenţei democraţiei de partid”, a declarat Lia Ardelean.

Contestă sau nu contestă?

În toată această poveste, rămâne un semn de întrebare mare. Attila Duka a promis că va aştepta o decizie scrisă pentru a o putea contesta, bazat pe motivaţiile care au stat la baza acesteia în ceea ce priveşte persoana sa. Dacă acest fapt se va întâmpla, atunci soarta celui de-al doilea consilier judeţean al Partidului Conservator poate rămâne încă un timp incertă. Asta, mai ales având în vedere fermitatea şi consecvenţa cu care Attila Duka a demonstrat de-a lungul timpului că poate acţiona, chiar şi împotriva valului, atunci când se simte îndreptăţit să o facă.

Ce mai poate fi observat în urma acestei decizii este că, prin vot majoritar, au fost îndepărtaţi de pe listă doi oameni veniţi în garnitura Dorel Popa în Partidul Conservator, în favoarea unui vechi membru de partid. Concidenţă sau nu, asta doar timpul şi evoluţia ulterioară a evenimentelor o vor demonstra.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro