Stire

Pompierii nădlăcani ? din nou pe podium

03.07.2008 ⋅ 0 comentarii

În ultima sâmbătă din luna iunie, mai precis în data de 28 iunie 2008, în municipiul Arad    s-a desfăşurat etapa judeţeană a unei întreceri mai aparte; este vorba de Concursul Profesional al Serviciilor Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă. Spunem că este vorba de o întrecere mai aparte deoarece participanţii fac parte dintr-un serviciu cu caracter voluntar, deci meritul pregătirii şi ale eforturilor depuse este cu atât mai deosebit.

După cum ne-a precizat Ioan Roszkoş – şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Nădlac, concursul a fost organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad conform şi respectând  Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La competiţie au participat echipaje din opt localităţi din judeţul Arad: Nădlac, Lipova, Pecica, Sântana, Şagu, Zăbrani, Zădăreni şi Vinga.

„Caznele“ întrecerii au     constat în...

...Trei probe destul de grele, pe care au fost nevoiţi să le parcurgă toţi participanţii la Concursul profesional. Iată care sunt acestea:

- pista de îndemânare şi viteză,

- dispozitivul de intervenţie şi

- ştafeta 4x100 m.

La concurs a participat, fireşte, şi lotul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Nădlac alcătuit din următorii pompieri:

Cervenak Milanko,

Coroi Gheorghe,

Cubineţ Ioan jr.,

Peşte Bogdan,

Mihuţ Claudiu,

Iancsok Robert,

Drienyovszki Ioan,

Koritar Ştefan,

Iancsok Mihai şi

Kochan Raul.

De menţionat este faptul că Lotul de concurs a fost condus de către Vasile Ciceac – primarul Nădlacului şi de către  şeful serviciului Ioan Roszkoş.

 

Cupele şi diplomele -  răsplata tuturor merituoşilor

După desfăşurarea tuturor probelor de concurs, în funcţie de rezultatele obţinute la fiecare probă în parte precum şi per general  s-a trecut la premierea celor mai buni.

Colonel ing. Ioan Bogdănescu - Inspector şef la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a acordat diplome şi cupe atât câştigătorilor probelor de concurs precum şi câştigătorilor concursului Etapei judeţene.

Nădlăcanii... la 2 puncte de vârf!

Întrecerea a fost foarte strânsă, echipajele luptând cu dăruirea specifică îndeletnicirii lor pentru o cât mai bună situare pe podium. Astfel, lotul Serviciului voluntar Nădlac a fost şi de această dată pe podium ocupând un merituos loc doi, la doar două puncte, de echipajul câştigător, adică echipajul din Şagu.

Pe locul trei s-a situat lotul serviciului voluntar din localitatea Zădăreni.

Adevăraţii câştigători sunt… cetăţenii!

Ca o concluzie a acestei spectaculoase acţiuni este faptul că, de fapt şi de drept, adevăraţii  câştigători  ai  unor astfel de întreceri sunt  cei care vor beneficia, în situaţii critice pentru viaţa lor, de serviciile calificate ale celor care au fost în concurs. Şi, după cum s-a putut vedea, viaţa cetăţenilor este pe mâini bune.

Acest lucru l-a subliniat şi Ioan Roszkoş – şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Nădlac: „pentru pompierii voluntari a fost un prilej de verificare a aptitudinilor profesionale în vederea unor intervenţii eficiente în caz de incendiu iar în concurs au demonstrat îndemânare în mânuirea accesoriilor cu care intervin în situaţii de urgenţă la incendii, viteză de reacţie, rezistenţă, concentrare în situaţii contra cronometru“.

Atenţionări de absolută  actualitate!

Deoarece în această perioadă se derulează campania de recoltare a cerealelor păioase şi se înregisrează temperaturi ridicate,  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nădlac în cadrul activităţii de prevenire şi luptă împotriva incendiilor, informează  persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri despre câteva din măsurile de prevenire a incendiilor.

Astfel:

- Arderea miriştilor, stufului, tufişurilor sau vegetaţiei uscate nu se face fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului, fără informarea prealabilă a Serviciului Public Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Nădlac,  fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

- Utilizarea focului deschis pe timp de vânt este INTERZISĂ;

- Arderea resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Chiar dacă acest concurs s-a vrut – şi este, de fapt – o încununare a măestriei şi o apreciere a calităţilor celor care fac parte din echipajele participante, adevărul este că aceşti oameni şi conducătorii lor ne asigură nouă liniştea zilnică şi siguranţa că atunci când ai nevoie stringentă de o mână de ajutor (calificată), o vei primi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Florica_Bunaciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
melthdesign.ro/