Stire

Rectificări de buget la CJA

14.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi care vor fi supuse la vot în şedinţa de mâine a Consiliului Judeţean se referă la rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, evidentiaţe în afara  bugetului local întocmit deja pe anul 2008.

Proiectul vizat cuprinde modificări de buget pentru unele investiţii la Consiliul Judeţean Arad, Spitalul Clinic Judeţean Arad, dar şi la Aeroportul Arad. Astfel, la Consiliul Judeţean, la capitolul construcţii suma propusă pentru rectificare este de 221.000 lei, pe lista de investiţii în acest sens aflându-se: dezvoltarea turistică a Staţiunii Moneasa (6.000 lei) şi proiectarea, modernizarea şi consolidarea sediului administrativ al Consiliului Judeţean Arad de pe strada Corneliu Coposu (215.000 lei). Totodată, Consiliul Judeţean va face o suplimentare cu suma de 50.000 lei pentru achiziţionare şi dotări tehnică de calcul. Pentru ca aceste modificări să fie posibile fără depăşirea bugetului stabilit pentru anul acesta, sumele alocate pentru dezvoltarea durabilă a ariilor protejate din Arad se vor diminua cu 271.000 lei.

Şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au intervenit schimbări în buget. Iniţial, pentru spital s-a alocat suma de 400.000 lei. Din aceasta 47.628,77 lei, au fost obţinuţi prin diminuarea sumelor alocate iniţial pentru reabilitarea instalaţiei, reparat cazane de încălzire (805 lei), reparaţii la gardul incintei (9.134,28 lei), reabilitare grupuri sociale (37.666,49 lei), rebranşare CET (23 lei). Toate aceste sume au fost redistribuite pentru realizarea următoarelor obictive de investiţii: achiziţionare şi montaj uşă automată şi intrare rampă urgenţă, cu suma de 7.500 lei; reparaţii paviment hol clădire, cu suma de 21.000 lei; reparaţii instalaţii sanitare, cu suma de 19.128,77 lei.

La Aeroportul Internaţional Arad, suma de 1.329.000 lei, alocată din fondul de rulment prin hotărâre de consiliu, pentru achiziţionarea echipamantelor de control şi securitate aeronautică va fi înscrisă pe lista cheltuielilor de capital la sursa de finanţare. Aceasta pentru că altfel nu există posibilitatea alocării acesteia sub forma majorării aportului la capitalul social al SC Aeroportul Arad SA, portivit prevederilor legale privind finanţele publice locale.

În proiectul Consiliului judeţean referitor la toate aceste rectificări se mai specifică faptul că în urma acestor modificări, bugetul total de venituri şi cheltuieli evidenţiate în afara bugetului local al Consiliului Judetean Arad pe anul 2008 a rămas nemodificat din punct de vedere al nivelului surselor alocate iniţial, atât la partea de venituri cât şi la partea de cheltuieli.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro