Stire

Colţul lui Bebiţu - Chinesse Hot Dog

14.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Pentru moment, dulăii din China pot răsufla liniştiţi şi-şi pot purta cu mândrie coada făcută colac pe unde li se scoală, şi asta pentru că guvernul a interzis consumul de carne de câine până la sfârşitul Olimpiadei. Această măsură ce a fost dată pentru a nu oripila turiştii veniţi să caşte gura la Jocurile Olimpice, a fost primită cu mârâieli de către populaţie, care se vede astfel lipsită de tradiţionalul cotlet de câine cu garnitura de orez aferentă, duminica pe masă. Metoda folosită de asiatici pentru a frăgezi carnea potăilor este uzitată şi în România pentru a băga minţile în cap copilului nebun al democraţiei care este presa. Din păcate şi în judeţul nostru s-au petrecut incidente regretabile de acest gen, singura deosebire fiind că în locul tradiţionalei joarde de alun chinezeşti s-a folosit bâta de baseball.

La noi nu va fi Olimpiadă, vor fi alegeri în toamnă. Miza este suficient de mare pentru ca câinele de pază al democraţiei, presa, să şi-o ia în freză ori de câte ori i se năzare vreunui candidat susţinut de grupuri de interese obscure. În spatele aparentei linişti de moment se ascunde furtuna care va începe odată cu startul campaniei din toamnă.

Deocamdată situaţia multora din politicienii care vor candida în toamnă este asemănătoare cu a homeless-ilor chinezi. Aidoma năpăstuiţilor soartei de acolo care migrează în căutarea unui adăpost, şi la noi sunt o mulţime de păsări călătoare care au început marea migrare în căutarea unui cuib mai cald. În China oamenii fără adăpost sunt un subiect tabu, conducerea nepermiţând să se pomenească de aşa ceva. Tocmai de aceea au pus armata să rezolve această delicată chestiune de imagine, doar o să le vadă o lume întreagă ograda cu ocazia Jocurilor Olimpice.

Partidele de la noi nu au armată pe care să o pună pe aurolacii politici, dar păstrează o discreţie totală asupra celor care şi-au luat tălpăşiţa spre partide cu mai multe şanse de reuşită.

Până una alta, ăia cu drepturile animalelor să fie fericiţi că prietenii lor cu coadă şi nasul umed nu mai sunt făcuţi la roti-sor, iar noi să aşteptăm să vedem ce-o face delegaţia României la Olimpiadă. Că până la toamnă mai e.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro