Stire

Nou ?record? la Căile Ferate - Rapidul Internaţional ?Dacia? ? nouă ore ?nt?rziere!

15.07.2008 ⋅ 0 comentarii

Atât pasagerii arădeni care urmau să călătorească, ieri dimineaţă, cu Rapidul Internaţional 347 - „Dacia“, cu plecare din Arad la ora 4,27 cât şi cei ce urmau să se îmbarce pe traseul acestuia, s-au confruntat ieri dimineaţă cu o surpriză de proporţii. Trebuie menţionat că Rapidul „Dacia“ are regim de tren internaţional şi circulă pe ruta Viena-Budapesta-(Curtici) Bucureşti.

La sosirea în Staţia CFR Arad celor aproximati 30 de călători care s-au plasat pe peron în aşteptarea Internaţionalului li s-a comunicat prin staţia de amplificare că acesta avea, la acea oră a dimineţii, o întârzire de… 4 ore! De fapt, după spusele unor lucrători CFR se pare că nici nu intrase pe teritoriul Ungariei (pe care o străbate în nici 2 ore).

La momentul respectiv se vehiculau ca motive ale întârzierii două posibile cauze: o zonă cu vreme urâtă şi averse neobişnuite în Austria, a doua cauză fiind greva feroviarilor maghiari din zona Budapesta-Szolnoc.

Deoarece problema nu avea rezolvare favorabilă momentană pentru călători, celor care au dorit să plece cu alt tren li s-a facilitat preschimbarea legitimaţiei de călătorie pentru trenul dorit iar pentru cei cu răbdare mai multă li s-a comunicat, ceva mai târziu, e drept, că în jurul orei 7 se va forma un nou tren cu plecare din Staţia CFR Arad.

După cum ne-a informat Pavel Hălmăgean, Impiegat informaţii CFR, acest tren nou format „a plecat din Arad la 7,06 şi a avut în componenţa sa două vagoane din Curtici şi două vagoane din Arad, având (tot) numărul 427 – „Dacia“, traseul şi opririle fiind aceleaşi cu ale celui original care întârzia“.

În ceea ce priveşte motivul întârzierii record – varianta oficială – este cel legat de greva feroviarilor unguri, care, după informaţiile noastre de la această oră, nu se va repeta şi ziua următoare – adică astăzi.

Trenul atât de aşteptat – adevăratul „347“ a sosit totuşi în Staţia CFR Arad la ora 13,20 şi a plecat la 13,27 – deci cu 9 ore mai târziu! – dar ca tren rapid nr. 13396, având la bord doar călătorii din ţările vecine. Şi pentru că a sosit la ora de plecare a Rapidului 375/2 „Panonia“ a trecut pe traseul acestuia, adică fără alte întârzieri pentru ghinioniştii călători pe care-i avea la bord.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Florica_Bunaciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro